• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα «βόμβα» από τους…ειδικούς! Το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους μεγαλώνει!

Νέα «βόμβα» από τους…ειδικούς! Το κενό ανάμεσα στους ανθρώπους μεγαλώνει!

Covid
Τι προτείνουν αυτή τη φορά;

«Σεισμός» στον επιστημονικό κόσμο προκαλεί νέα μεγάλη μελέτη για τον κορωνοϊό που μας έρχεται από τη Βρετανία.

Ο λόγος γίνεται για την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal (ΒΜJ) και σύμφωνα με την οποία πρέπει ΑΜΕΣΑ να υιοθετηθούν πιο σκληρά μέτρα όσο αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση, το λεγόμενο «social distancing».

Μέσα σε αυτά προτείνεται η υιοθέτηση του μέτρων των 8 (!!!) μέτρων απόστασης του κάθε ανθρώπου αντί για 2 που ισχύει παγκοσμίως μέχρι σήμερα!

Οι Βρετανοί…ειδικοί υποστηρίζουν πως τα σταγονίδια από τον βήχα, την εκπνοή, το φτάρνισμα ή ακόμη και από το τραγούδι, μπορούν να εκτοξευθούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε απόσταση 7-8 μέτρων!

Ως εκ τούτου θεωρούν πως η γενική οδηγία για τα 2 μέτρα απόσταση είναι «υπεραπλουστευτική»:

«Έτσι θα παρέχεται μεγαλύτερη προστασία σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, αλλά και εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ελευθερία σε εκείνα χαμηλότερου κινδύνου, επιτρέποντας πιθανώς μια επιστροφή προς κάποιας μορφής κανονικότητα σε κάποιους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Τώρα τι ακριβώς εννοούν με τον όρο «κανονικότητα» ουδείς ξέρει, καθώς τα 8 μέτρα απόσταση που ήδη έχουν προτείνει οι Βρετανοί επιστήμονες στην κυβέρνηση Τζόνσον καταστρέφουν την οποιαδήποτε αλληλεπίδραση των ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή!

Η έρευνα πιστώνεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επιστήμονες του οποίου συνεργάζονται με την εταιρεία-κολοσσό AstraZeneca για την παρασκευή εμβολίου κατά του Covid-19.