• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα «ρουκέτα» από τον ΠΟΥ: «Οι έγκυες να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο της Moderna»

Νέα «ρουκέτα» από τον ΠΟΥ: «Οι έγκυες να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο της Moderna»

Αναφερόμαστε σε ένα εμβόλιο που ήδη έχει εγκριθεί στην Ευρώπη!

Έκδηλη ανησυχία προκαλεί η νέα οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την επικινδυνότητα που μπορεί να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού.

Η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ (SAGE) για την ανοσοποίηση εξέδωσε μια σειρά συστάσεων για το εμβόλιο Moderna την Τρίτη, συμβουλεύοντας τις έγκυες γυναίκες να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο εκτός εάν είναι εργαζόμενες στην υγεία ή έχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον ιό.

«Παρά το ότι η εγκυμοσύνη θέτει τις γυναίκες σε υψηλότερο κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό, η χρήση αυτού του εμβολίου σε έγκυες γυναίκες δεν συνιστάται προς το παρόν».

Την ίδια ώρα οι υγειονομικές αρχές στη Μ.Βρετανία, μία από τις πρώτες χώρες που ενέκρινε το συγκεκριμένο εμβόλιο, προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο.

Ενδεικτική είναι η τελευταία σύσταση των Βρετανών ειδικών:

«Τα πρώτα εμβόλια Covid-19 δεν περιέχουν οργανισμούς που μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο σώμα, επομένως δεν μπορούν να μολύνουν ένα αγέννητο μωρό στη μήτρα».

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο χορήγησης του εμβολίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης «μετά από ατομική συζήτηση με κάθε γυναίκα».