• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα κανονικότητα, νέα ήθη! «Κυρίες και Κύριοι…Τέλος» – Αεροπορική εταιρεία θα απευθύνεται στους επιβάτες στο…ουδέτερο γένος!

Νέα κανονικότητα, νέα ήθη! «Κυρίες και Κύριοι…Τέλος» – Αεροπορική εταιρεία θα απευθύνεται στους επιβάτες στο…ουδέτερο γένος!

Παρελθόν είναι η τυπική προσφώνηση «κυρίες και κύριοι» στις πτήσεις της Japan Airlines,

καθώς όπως γνωστοποίησε η γιαπωνέζικη αεροπορική εταιρία οι ανακοινώσεις της σε αεροσκάφη και αεροδρόμια  από την 1η Οκτωβρίου θα γίνονται σε μια γλώσσα που θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά τα φύλα.  

«Η JAL θα απαγορεύσει εκφράσεις που σχετίζονται με το φύλο» και θα χρησιμοποιεί ουδέτερους χαιρετισμούς όπως «καλημέρα» και «καλησπέρα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση αφορά γλώσσες άλλες εκτός των γιαπωνέζικων, στα οποία το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται συνήθως σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι ήδη ουδέτερο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως η Japan Airlines αποτελεί την πρώτη γιαπωνέζικη αεροπορική εταιρεία που προχωρά στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ενώ την ίδια ώρα η ANA Holdings, ανταγωνίστρια της, αναφέρει από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θέλει «να εξετάσει το θέμα με βάση τις απόψεις των πελατών της».

Η JAL τροποποίησε επίσης την πολιτική της προκειμένου τα ζευγάρια ίδιου φύλου να μπορούν να επωφελούνται από τις ίδιες προνομιακές τιμές που ισχύουν για τις οικογένειες.

Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν αναγνωρίζεται επίσημα στην Ιαπωνία, αλλά η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά προχωρήσει στην προστασία της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, η οποία ζητά εδώ και καιρό να αναγνωριστούν καλύτερα τα δικαιώματά της στη χώρα.

(φωτο:pexels)