«Το ποσοστό των νεαρών ενηλίκων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία 30 χρόνια, ιδιαίτερα σε χώρες υψηλού εισοδήματος. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι γιατί», μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.
Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την αιτία μιας μυστηριώδους «επιδημίας» καρκίνου, η οποία χτυπά τα άτομα κάτω των 50 ετών.
Η διάγνωση-σοκ της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, αλλά και του βασιλιά Καρόλου του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από μερικές ημέρες επανέφερε στη δημοσιότητα αυτή την…μακάβρια «τάση», με «κορυφαίους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα».
«Παρά την πολυετή έρευνα, οι ερευνητές είναι μπερδεμένοι ως προς το τι κρύβεται πίσω από το πρόβλημα», όπως μεταδίδεται χαρακτηριστικά από μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού.
Όμως, στον απόηχο των ειδήσεων της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, ένας χειρουργός ισχυρίστηκε ότι μπορεί να ευθύνεται ένας παράγοντας που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη.
Ο καθηγητής Andrew Beggs, σύμβουλος χειρουργός παχέος εντέρου και ανώτερος κλινικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, είπε σε βρετανικά μέσα:
«Μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος περιβαλλοντικός παράγοντας που δεν έχουμε ανακαλύψει, παρά την εκτεταμένη έρευνα».
Σε λίγο οι «ειδικοί» θα πουν πως φταίει και η…«κλιματική κρίση»!!!
Πάντως αρκετοί είναι οι επιστήμονες που προβληματίζονται από την αύξηση των περιστατικών καρκίνου διαφόρων μορφών σε ολοένα και νεότερες ηλικίες.
Στις ΗΠΑ, το ποσοστό καρκίνου που διαγνώστηκε σε άτομα κάτω των 40 ετών αυξήθηκε κατά 35,4% από το 1975 έως το 2019, σύμφωνα με ανάλυση του Business Insider των ομοσπονδιακών δεδομένων.
«Είναι μια παγκόσμια τάση. Ειδικά δεδομένα για το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν αύξηση 22% σε άτομα κάτω των 50 ετών που προσβάλλονται από καρκίνο».
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε εμφάνιση – έκπληξη στην πρεμιέρα της ταινίας «Hamnet» και επαίνεσε την Κλόι Ζάο
- Πεσκόφ: «Η Ρωσία συνεχίζει επί του παρόντος την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων»
- Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Νέο voucher έως 800 ευρώ – Αιτήσεις από 20 Οκτωβρίου για τους παρόχους υπηρεσιών
- Ο Σαμ Άλτμαν προβλέπει ότι οι “Μηχανές” της AI σύντομα θα κατασκευάζουν τον δικό τους κόσμο
- Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοποιήθηκε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών στα ΑΕΙ
- Έπεσε η «βόμβα»! Το μήνυμα της Λευκορωσίας στις ΗΠΑ – Αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα
- Η Αττική διεκδικεί δύο κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα «Όσκαρ του Παγκόσμιου Τουρισμού»
- Η Μουσική στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Από την αρχαία Ελλάδα στα πέρατα της Οικουμένης
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη