• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόνο έτσι τουρισμός στην Ελλάδα! Το όνειρο των διεθνιστών έγινε πραγματικότητα!!! ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Μόνο έτσι τουρισμός στην Ελλάδα! Το όνειρο των διεθνιστών έγινε πραγματικότητα!!! ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Οι σημερινές ανακοινώσεις...

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα ανοίξει φέτος ο Τουρισμός, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Σούνιο, καθώς πλέον όλα αλλάζουν και θα είναι πλήρως ελεγχόμενα…

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η καμπάνια προώθησης του Τουρισμού για φέτος.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού «ανοίγουμε την Παρασκευή με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς».

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:

  • Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • PCR test έως και 72 ώρες πριν
  • Πιστοποιητικό ανάρρωσης
  • Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, όλα αυτά θα περιορίσουν τον τουρισμό, καθώς όλο και λιγότεροι θα έχουν χρήματα ή και όρεξη να περάσουν όλες αυτές τις διαδικασίες.

Αργότερα, βέβαια όλες αυτές οι επίπονες διαδικασίες θα αντικατασταθούν από κάτι πιο εύκολο και εμφυτεύσιμο, το οποίο θα πιστοποιεί την υγεία και την ταυτότητα του κάθε ταξιδιώτη.

Ο τουρισμός θα είναι, αρχικά, για λίγους και θα γίνει βιώσιμος, όπως ονειρεύονταν οι διεθνιστές της Ατζέντας 2030. Είναι εκείνος που θα μειώνει, αν χρειαστεί, τον αριθμό επισκεπτών άσχετα με το αν η υπό επίσκεψη περιοχή ζει αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα του τουρισμού. Τώρα η μείωση θα γίνεται με αφορμή τον κορωνοϊό και την ανάγκη για «ασφαλή τουρισμό».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ «ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΓΡΑΦΟΥΝ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»:

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΒΙΩΣΙΜΟΣ» ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

ΣΧΕΔΙΟ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΝΗΣΙΩΤΩΝ

«Θέλω να σας μεταφέρω την αίσθηση της ανυπομονησίας, της προσμονής εκ μέρους των ξένων παραγόντων για το πότε και κυρίως το πώς ανοίγει ο Τουρισμός στην Ελλάδα. Πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος διαπιστώνοντας πόσο ψηλά βρίσκεται η πατρίδα στις προτιμήσεις τεράστιων αγορών, με εκατομμύρια ανθρώπους που ονειρεύονται, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να ταξιδέψουν στη χώρα μας», δήλωσε επιπλέον ο υπουργός.

«Άμεση και χειροπιαστή απόδειξη αυτού του, τόσο έντονου, ενδιαφέροντος, είναι οι συμφωνίες διεύρυνσης της συνεργασίας μας με τους μεγαλύτερους tour operator σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς και η αύξηση των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα. Το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της ελληνικής κυβέρνησης για τους οριζόντιους και καθολικούς εμβολιασμούς στα νησιά μάς φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση» υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

«Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός, κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Ανοίξαμε και υποδεχθήκαμε τους τουρίστες με ασφάλεια», είπε αρχικά ο κ. Θεοχάρης. «Στόχος και υπέρτατο καθήκον που είχαμε πέρυσι ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον τουρισμό, μέσα στη χειρότερη κρίση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. (…) Αποδείξαμε πως ο ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει», επεσήμανε και συνέχισε: «Οι προτεραιότητες ανατράπηκαν στις ζωές όλων μας. Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια, είναι κάτι που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία».