Σε συμφωνία για αυστηροποίηση των μέτρων που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες καταλήγουν τα κόμματα που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Γερμανίας.
Η εμβολιαστική κάλυψη κυμαίνεται στο 67%, αφήνοντας τη Γερμανία πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.
Το σχέδιο των τριών έρχεται δύο ημέρες μετά την επιβολή ανάλογου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστρίας και ενώ ο αριθμός των ανεμβολίαστων πολιτών της Γερμανίας εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, κινούμενος περί το 30%, ποσοστό ανάλογο εκείνου που καταγράφεται σε Ελβετία και Αυστρία.
Υπό τη νέα πρόταση, οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί λεωφορεία ή τρένα θα πρέπει να επιδεικνύει αρνητικό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Τα τρία κόμματα πρότειναν ανάλογους περιορισμούς και για τους χώρους εργασίας.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 14εκατ. Γερμανοί άνω των 12 ετών θα μπουν σε καραντίνα άμεσα, εφόσον εφαρμοστεί το μοντέλο της Αυστρίας.
Την ίδια στιγμή κερδίζει έδαφος το μέτρο της κατάργησης των rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων ακόμα και στα κομμωτήρια που ισχύει στο κρατίδιο του Βερολίνου, αποκλείοντάς τους εντελώς από μία σειρά από κλειστούς χώρους.
(φωτο:photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















