Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3.
«Το κυκλοφοριακό στην Αθήνα είναι ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί και δεν έχουμε εύκολες λύσεις. Υπάρχουν μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του Μετρό. Αυτή τη στιγμή εστιάζω την προσοχή μου σε νέα πολιτική, λωρίδες που επιτηρούνται αυστηρά για λεωφορεία που θα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
Να θυμίσω ότι μέχρι τέλος του α’ τριμήνου του 2024 θα παραλάβουμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα τοποθετήσουμε. Τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει ένα μέρος των μεταφορών περιαστικά της Αθήνας. Και τέλος έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους στην Αθήνα στοχευμένα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 για το κυκλοφοριακό.
«Πιστεύω ότι μέσα στον επόμενο χρόνο μπορούμε να έχουμε ορατά αποτελέσματα», σημείωσε.
Για την τοποθέτηση καμερών είπε ότι θα μπουν. «Ο προγραμματισμός είναι για 700 στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε και σημείωσε «ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και στη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για τη ρύθμιση των φαναριών».
Ενόψει της συνάντησής του με το νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν συναποφασίζουμε και το μετρό θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί».
«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη Β. Όλγας, είναι έργο που δρομολογείται ήδη. Ό,τι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Θεωρώ αδύνατο η Β. Όλγας να ξανανοίξει για τα αυτοκίνητα και θεωρώ ότι είναι και λάθος.
Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε τη χρήση του αυτοκινήτου πιο δύσκολη στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη επένδυση στα μέσα μεταφοράς», πρόσθεσε.
(eurokinissi photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισχυρός σεισμός 5,3 ρίχτερ «ξύπνησε» την Ήπειρο, vid
- Ισχυρή έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Όσλο
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Μαρτίου
- Ιρανικά δίκτυα: Υπάρχει συμφωνία για τον επόμενο ανώτατο ηγέτη του Ιράν
- Viral ΒΙΝΤΕΟ: Γιαπωνέζα υπουργός άργησε 5 λεπτά και ζήτησε συγγνώμη…από όλη τη χώρα!
- Ο ένας 92 ετών…ο άλλος 75! Δύο Κουνγκ Φου δάσκαλοι εν δράσει – ΒΙΝΤΕΟ
- Το σενάριο δημιουργίας κουρδικού κράτους τρομάζει τους Τούρκους
- Μέση Ανατολή: Η θέση στην οποία βρίσκεται η Μόσχα αυτή την στιγμή
- Χειρουργείο από απόσταση 2.400 χιλιομέτρων: Όταν ο γιατρός βρίσκεται σε άλλη χώρα
- Εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ισραήλ









