Μήνυμα για το 2021: Αυτά έρχονται, video

mhnyma
2021 χωρίς μήνυμα από τον ΟΗΕ γίνεται;;;

Είπε λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας, Αντόνιο Γκουτέρες:

«Αγαπητοί φίλοι,

Το 2020 ήταν ένα έτος δοκιμασιών, τραγωδιών και δακρύων.

Ο COVID-19  αναποδογύρισε τις ζωές μας και βύθισε τον κόσμο με βάσανα και θλίψη (σχόλιο el.gr: Πλέον υπάρχει ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ψάχνει λύση).

Τόσοι αγαπημένοι χάθηκαν ενώ η πανδημία ξεσπά  δημιουργώντας νέα κύματα αρρώστιας και θανάτου.

Η φτώχεια, οι ανισότητες και η πείνα αυξάνονται. Δουλειές εξαφανίζονται και τα χρέη αυξάνονται (σχόλιο el.gr: Κατά αυτόν τον τρόπο όλο και περισσότεροι εξαρτώνται από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που δίνει η διεθνής κοινότητα στους πολίτες μέσω των κρατικών κυβερνήσεων). Τα παιδιά δυσκολεύονται πολύ (σχόλιο el.gr: Θα τα αναλάβει το Κράτος;;;).

Η οικιακή βία αυξάνεται και η ανασφάλεια βρίσκεται παντού (σχόλιο el.gr: Φέρτε και την συνεπιμέλεια να «δέσει» το γλυκό).

Ωστόσο ένα Νέο Έτος είναι μπροστά μας και μαζί με αυτό, βλέπουμε αχτίδες ελπίδας.

Άνθρωποι προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας σε γείτονες και ξένους.

Εργαζόμενοι πρώτης γραμμής δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλια σε χρόνο ρεκόρ (σχόλιο el.gr: Χωρίς να έχουν ελεγχθεί για μακροχρόνιες τυχόν παρενέργειες).

Χώρες δεσμεύονται ξανά για την πρόληψη της κλιματικής καταστροφής (Σχόλιο el.gr: Παραδίδοντας όλο και περισσότερη εθνική κυριαρχία για το… καλό του περιβάλλοντος).

Αν εργαστούμε μαζί ενωμένοι και με αλληλεγγύη, αυτές οι αχτίδες ελπίδας θα φτάσουν παντού στον κόσμο (σχόλιο el.gr: Παγκόσμια συνεργασία-κυβέρνηση).

Αυτό είναι το μάθημα που  πήραμε από τη φετινή τόσο δύσκολη χρονιά.

Τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η πανδημία COVID-19 είναι κρίσεις που οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν από όλους μαζί, ως μέρος μίας μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς (σχόλιο el.gr: Ετοιμαστείτε για την μετάβαση σε μία Νέα Εποχή, όπου κανείς δεν θα αποκλείεται, εφόσον φυσικά τηρεί τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας και αποδεικνύει πως είναι εμβολιασμένος με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό).

Η κεντρική φιλοδοξία των Ηνωμένων Εθνών για το 2021 είναι η οικοδόμηση μίας παγκόσμιας συμμαχίας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, με μηδενικές  εκπομπές αερίων μέχρι το 2050 (σχόλιο el.gr:  Παγκόσμια (συγ)κυβέρνηση διεθνιστών-Ρωσίας και συμμάχων με κεντρικό άξονα την Ατζέντα 2030).

Κάθε κυβέρνηση, πόλη, επιχείρηση και άτομα μπορούν να διαδραματίσουν ένα ρόλο για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Μαζί ας φέρουμε την ειρήνη μεταξύ μας και με τη φύση, ας αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, ας σταματήσουμε την εξάπλωση του  COVID-19 και ας κάνουμε το 2021 ένα  έτος θεραπείας (σχόλιο el.gr: Με αφορμή τον κορωνοϊό, όλοι πρέπει να συνεισφέρουν στην Νέα Εποχή: κυβερνήσεις, δήμοι. Επιχειρηματίες κοκ. Οι διαφωνίες με την κεντρική πολιτική γραμμή θα κρίνονται ως ‘εγωκεντρικές’ με παραπομπή στα «δεινά» του κορωνοϊού).

Θεραπεία  από τις συνέπειες του φονικού ιού. Θεραπεία  των κατεστραμμένων  οικονομιών και κοινωνιών. Επούλωσης των διαφορών. Έτος έναρξης θεραπείας  του πλανήτη (σχόλιο el.gr: Έτος μεγάλης επανεκκίνησης όπως αποκλειστικά το el.gr σας έχει ενημερώσει).

Αυτή πρέπει να είναι υπόσχεση μας για το Νέο Έτος.

Από τα Ηνωμένα Έθνη εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο και ειρηνικό Νέο Έτος».