• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Μιμούμενος την Χίλαρι, ο Ομπάμα πρότεινε…αυξήσεις φόρων εν μέσω χειροκροτημάτων – Το σατανικό «σύνθημα» που ακούστηκε ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιμούμενος την Χίλαρι, ο Ομπάμα πρότεινε…αυξήσεις φόρων εν μέσω χειροκροτημάτων – Το σατανικό «σύνθημα» που ακούστηκε ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές παραμέτρους που οδηγούσαν σε...νεοταξίτικες «συμβουλές» συμπεριελάμβανε η χθεσινή ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Του Άρη Δημόπουλου

Όπως διαβάσατε ήδη μέσα από το el.gr (Δείτε ΕΔΩ). ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε την ομιλία του – φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα – προειδοποιώντας ότι ο κόσμος έχει βυθιστεί σε «περίεργες και αβέβαιες εποχές», σε μια κατά τα φαινόμενα συγκαλυμμένη επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ολόκληρη η ομιλία του είχε στοιχεία μίας σφοδρής αντιπαράθεσης με τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και ορισμένα από τα οικονομικά και κοινωνικά «πρότυπα» της Νέας Τάξης.

Μάλιστα σε ένα σημείο της ομιλίας του, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έθιξε την φορολογική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, επισκιάζοντας το γεγονός πως η αμερικανική οικονομία έχει ανεβάσει στροφές τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της δραστικής μείωσης των φόρων.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για τον αριστερό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, που πρότεινε μία νέα «αναδιανομή του πλούτου» μέσω της αύξησης των φόρων!

Ναι , καλά διαβάσατε! Στην προσπάθειά του να διαφημίσει μία πιο…δίκαιη οικονομική πολιτική, ο Μπαράκ Ομπάμα όχι μόνο επέκρινε εμμέσως τις μειώσεις φόρων του Τραμπ, αλλά ζήτησε οι πλούσιοι να δώσουν ένα κομμάτι από την περιουσία τους (προφανώς σε φόρους) για την στήριξη των φτωχών!

«Δεν χρειάζεται να κάνετε έναν «όρκο φτώχειας» για να πείτε» επιτρέψτε μου να βοηθήσω λίγο «. Ας δούμε το παιδί εκεί έξω που δεν έχει αρκετό για φαγητό … επιτρέψτε μου να τους βοηθήσω έξω, θα πληρώσω λίγο περισσότερο σε φόρους. Είναι εντάξει. Μπορώ να το αντέξω».

Οι προσκεκλημένοι στην ειδική τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, ακούγοντας όλα αυτά, επιδόθηκαν σε…γέλια αλλά και χειροκροτήματα, θυμίζοντας κάτι από την προεκλογική ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, η οποία επίσης είχε προαναγγείλει αύξηση των φόρων!

«Δίκαιους φόρους για την μεσαία τάξη, για μία ‘δίκαιη’ ανάπτυξη».

Οι παραπάνω είναι λέξεις που ακούμε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και μόνο καταστρεπτικά αποτελέσματα έχουν πρωτίστως για τους φτωχούς, που οι Ομπάμα και Κλίντον τόσο πολύ υποτίθεται πως νοιάζονται.

 

Ακούστηκε ξανά το σύνθημα «Yes We Can»

Σε κάτι που μας γύρισε πίσω στις ομιλίες του Ομπάμα όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, στο κατάμεστο στάδιο της Νοτίου Αφρικής, ακούστηκε από χιλιάδες κόσμου το σύνθημα «Yes We Can», το οποίο όπως θα δείτε παρακάτω έχει τον ιδιαίτερο συμβολισμό του:

*Δείτε από το 0:27

Ακούστε το τώρα άλλη μία φορά:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu