Μια πολύ σημαντική είδηση, εν μέσω της επικαιρότητας για τις φονικές πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατηγορούν την κτηνοτροφία και την κατανάλωση κρέατος – Έρχονται σαρωτικές αλλαγές

«Η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση κρέατος, παγκοσμίως, έχει αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον».

Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Κι, υποστηρίζουν ότι καθώς το οικογενειακό εισόδημα οδηγεί σε αύξησης της ατομικής κατανάλωσης κρέατος, αυτό συντελεί σε αύξηση των εκπομπών άνθρακα και μείωση της βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο της δήθεν υπερθέρμανσης.

«Με την ευρεία έννοια μπορούμε να πούμε ότι τρώγοντας μεγάλες ποσότητες κρέατος κάνουμε κακό στο περιβάλλον», λέει ο Δρ Κι.

Με άλλα λόγια η Οξφόρδη συμφωνεί με τους «πράσινους» κουκουλοφόρους που απειλούν ακόμα και τις ζωές καταναλωτών και εμπόρων κρεάτων.

Χτυπούν μάλιστα και την κτηνοτροφία, η οποία δεν αποκλείεται να καταργηθεί ως κλάδος και τα πάντα να αναλάβουν πολυεθνικές, πάντα για το… «καλό» του περιβάλλοντος.

Λένε, σύμφωνα με το Science:

Η κτηνοτροφία επίσης συντελεί στην απώλεια της βιοποικιλότητας, καθώς δάση και ακαλλιέργητες εκτάσεις μετατρέπονται σε καλλιεργήσιμες για να τραφούν τα οικόσιτα ζώα. Και η αποστράγγιση ποταμών και λιμνών για την άρδευση γης που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια καλαμποκιού και άλλων σπόρων που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές έχει ήδη σημαντική επίδραση στους υδάτινους πόρους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν επιπτώσεις και στην ανθρώπινη υγεία από την αυξημένη κατανάλωση κρέατος. Από το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το κρέας σε μια ομάδα 120 αποδεδειγμένα καρκινογόνων παραγόντων, μαζί με το αλκοόλ, τον καπνό και τον αμίαντο.

Δεν θα τρώμε κρέας, αλλά θα τρώμε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (μπιφτέκια, λαχανικά κοκ) των εργαστηρίων. Όπως μάλιστα μας ενημερώνουν, τα μεταλλαγμένα μπιφτέκια θα βρίσκονται σε όλα τα ρεστοράν μέχρι το 2021.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu