• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Μία παρατεταμένη περίοδος βροχών και κρύου εκπλήσσει τους επιστήμονες στην Κύπρο – Αναμένουν χιόνια μέχρι χαμηλά υψόμετρα

Μία παρατεταμένη περίοδος βροχών και κρύου εκπλήσσει τους επιστήμονες στην Κύπρο – Αναμένουν χιόνια μέχρι χαμηλά υψόμετρα

Προφανώς λόγω της...υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Συνεχίζεται και σήμερα η χιονόπτωση, που αναμένεται να φτάσει και στις πιο χαμηλές ορεινές περιοχές, ενώ σημαντική αλλαγή σκηνικού με τερματισμό των βροχών αναμένει η Μετεωρολογική Υπηρεσία την ερχόμενη Παρασκευή, γεγονός που θα ευνοήσει τους εκδρομείς που επιθυμούν να επισκεφθούν το Τρόοδος κατά το Σαββατοκύριακο, για να απολαύσουν το λευκό τοπίο.

Όπως αναφέρει η μετεωρολογική λειτουργός Στεφανία Λοϊζου, βροχές δεν αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο, όμως σήμερα, αναμένονται χιόνια και στα πιο χαμηλά και συγκεκριμένα σε περιοχές με υψόμετρο από 700 μέτρα και άνω.

Σχολιάζοντας εξάλλου το γεγονός ότι φέτος καταγράφεται παρατεταμένη περίοδος βροχών είπε ότι το φαινόμενο δεν είναι παράξενο και ασυνήθιστο στην Κύπρο, διότι είμαστε στη χειμερινή περίοδο. Όπως είπε στη συνέχεια, κάθε έξι περίπου χρόνια καταγράφονται τέτοια φαινόμενα στο νησί. «Το 2012 ήταν μια αντίστοιχη χρονιά» τόνισε. Απαντώντας εξάλλου στην ερώτηση, εάν η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από το 2012 είπε ότι είναι νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε σύγκριση των δύο ετών, διότι η φετινή χειμερινή περίοδος ακόμη συνεχίζεται. «Μέχρι στιγμής πάντως και ο Δεκέμβρης ήταν πολύ καλός αλλά και ο Γενάρης συνεχίζει καλή πορεία», τόνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών στην Κύπρο, είπε ότι χθες είχαμε χιόνια και πιο χαμηλά από το Τρόοδος και συγκεκριμένα σε περιοχές με υψόμετρο γύρω στα 1000 μέτρα όπως είναι ο Αγρός.

Αναφερόμενη στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν σήμερα, είπε ότι αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση και στα πιο χαμηλά, σε περιοχές με υψόμετρο 700 μέτρα και άνω.

Χθες εξάλλου, στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ, κλώνος δέντρου αποκόπηκε ξαφνικά και καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες, προκαλώντας του εκτεταμένες ζημιές. Όπως αναφέρει ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη σκηνή έσπευσαν μετά από σχετική ενημέρωση άνδρες της Υπηρεσίας του, οι οποίοι καθάρισαν τον χώρο και μετέφεραν το όχημα σε ασφαλέστερο σημείο. Κατά την ώρα του επεισοδίου δεν επικρατούσαν σφοδροί άνεμοι στην περιοχή και έτσι, το γεγονός αποδόθηκε καταρχάς στην αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

(philenews)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...