• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά από αυτό θα μπείτε σε σκέψεις! Λίγο πριν την «μεγάλη επανεκκίνηση»

Μετά από αυτό θα μπείτε σε σκέψεις! Λίγο πριν την «μεγάλη επανεκκίνηση»

Ένα άρθρο «φωτιά» από τον Guardian και μια κριτική για το βιβλίο που βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού...

Βρήκαμε ένα ενδιαφέρον απόσπασμα άρθρου από τον Απρίλιο του 2020 (αρχές κορωνοϊού) της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», με τίτλο «Οι τεχνολογικές ‘λύσεις’ για τον κορωνοϊό οδηγούν το κράτος παρακολούθησης στο επόμενο επίπεδο».

Γράφει ο συγγραφέας:

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο κορωνοϊός έχει κλείσει την παγκόσμια οικονομία και έθεσε τον καπιταλισμό σε εντατική θεραπεία (σ.σ. έτσι αποκαλούν την κατάρρευση της οικονομίας παγκοσμίως). Πολλοί στοχαστές έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι όλο αυτό θα οδηγήσει σε ένα πιο ανθρώπινο οικονομικό σύστημα. Άλλοι προειδοποιούν ότι η πανδημία προαναγγέλλει ένα σκοτεινό μέλλον της τεχνολογικής ολοκληρωτικής κρατικής παρακολούθησης».

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως όλα ειπώνονται, όλα είναι γραμμένα παντού, ακόμα και σε «έγκριτες» εφημερίδες των διεθνιστικών ΜΜΕ. Πόσοι δίνουν όμως σημασία; Όλοι θεωρούν πως θα γίνει το εμβόλιο και όλα θα γίνουν όπως πριν. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις πάνω σε αυτό.

Η μεγάλη επανεκκίνηση» του πλανήτη, η οποία έχει προαναγγελθεί για τον Μάιο (ΕΔΩ και ΕΔΩ), δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον πλανήτη, σύμφωνα με την πιθανότητα που επικαλείται ο Guardian ήδη από τον Απρίλιο, σε έναν τέχνο-ολοκληρωτισμό. Ήδη τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας.

Μάλιστα, μπαίνοντας στο amazon διαβάσαμε μια κριτική για το βιβλίο «Η μεγάλη Επανεκκίνηση», το οποίο βρίσκεται με επιδεικτικό τρόπο στο γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων γράφει η κριτική:

Ο συγγραφέας μας θυμίζει το ευχάριστο αποτέλεσμα του να έχουμε περισσότερο χρόνο τώρα, καθώς πολλοί από μας είμαστε άνεργοι ή δουλεύουμε στο σπίτι (σελ.236) και πώς μερικοί από εμάς μπορεί να μάθουμε να εκτιμούμε ότι είμαστε στη φύση ξανά. (Για όσους ξέχασαν τα δάση εκεί έξω – εξακολουθούν να υπάρχουν).

Άλλωστε, διαφημίζει έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής (σε στυλ Marie Kondo, «να είμαστε ικανοποιημένοι με λιγότερα» ή με τα «απαραίτητα»), κάτι που πιθανότατα σύντομα δεν θα αφορά ελεύθερη επιλογή ορισμένων ανθρώπων, αλλά μια υποχρεωτική προσαρμογή στην φτώχεια.

Αλλά μπορεί να κάνω λάθος στην κριτική μου και αντί να ζήσω σε ένα «σκοτεινό μέλλον της τεχνολογικής ολοκληρωτικής κρατικής επιτήρησης» (“dark future of techno-totalitarian state surveillance”) (σελ.170) όλοι θα εισέλθουμε σε μια «νέα εποχή ευημερίας» (“a new era of prosperity”) (σελ. 249).

Άρα λοιπόν, όπως αναφέρει η κριτική πάνω στο βιβλίο, πολλοί άνθρωποι θα είναι άεργοι-άνεργοι, κάτι που χαρακτηρίζεται ως ευχάριστο, θα έχουν τα απαραίτητα, τα οποία, προφανώς, θα παρέχονται από το Κράτος ή μια παγκόσμια εξουσία, η οποία ενδέχεται να είναι ολοκληρωτική. Αυτά που έγραφε και έλεγε δηλαδή ο Λιακόπουλος είναι γραμμένα τώρα, σύμφωνα με την κριτική που βλέπουμε στο amazon, σε βιβλίο που δίνεται σε αρχηγούς κρατών. Διαβάστε λοιπόν τα βιβλία του, όσο είναι ακόμα καιρός…