Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού δεν προκαλεί πιο σοβαρή νόσο Covid-19 στα παιδιά σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει νωρίτερα φέτος ότι η παραλλαγή ‘Αλφα (“βρετανική”) του ιού δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά σε σχέση με την αρχική “κινεζική” παραλλαγή. Τώρα τα νέα στοιχεία δείχνουν πως ούτε η Δέλτα έχει σοβαρότερη επίπτωση – από ό,τι η ‘Αλφα – στα παιδιά που μολύνονται από αυτήν.
Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνέκριναν δύο ομάδες μαθητών, μία από 694 συμπτωματικά παιδιά πέντε έως 17 ετών που είχαν μολυνθεί από την ‘Αλφα και μία από 706 συνομήλικα παιδιά που είχαν μολυνθεί από τη Δέλτα.
Τα παιδιά με Δέλτα είχαν γενικά ελαφρώς περισσότερα συμπτώματα (όπως πυρετό και πονοκέφαλο), αλλά και στις δύο ομάδες εξίσου πολύ λίγα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ η μακρόχρονη περίοδος νόσησης ήταν εξίσου σπάνια.
Και στις δύο ομάδες Δέλτα και ‘Αλφα τα μισά περίπου παιδιά ήσαν άρρωστα το πολύ έως πέντε μέρες.
“Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα κλινικά χαρακτηριστικά της Covid-19 λόγω της παραλλαγής Δέλτα στα παιδιά είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με εκείνα της Covid-19 η οποία οφείλεται σε άλλες παραλλαγές”, επεσήμαναν οι ερευνητές.
Σε παρεμφερές συμπέρασμα έχει καταλήξει και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, η διευθύντρια του οποίου δρ Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε πρόσφατα ότι “μολονότι βλέπουμε πια περισσότερα περιστατικά (λοίμωξης Covid-19 λόγω Δέλτα) στα παιδιά…οι μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυξημένη βαρύτητα της νόσου στα παιδιά. Περισσότερα παιδιά έχουν Covid-19, επειδή υπάρχει πλέον περισσότερη νόσος στην κοινότητα”.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκινεί η ιστορία ενός μικρού μακάκου – Εγκαταλείφθηκε από την μητέρα του, αλλά βρήκε αλλού παρηγοριά! (Vid)
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μετά την επίθεση σε 19χρονο – Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας ανήλικος
- Αυξήθηκε κατά 0,9% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Ιδού η διαφορά της Δεξιάς και των διεθνιστών – Τα πάντα φανερά και μπροστά στα μάτια μας
- Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει την Αυστρία: 3.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, προβλήματα στο αεροδρόμιο της Βιέννης, vid
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,6% ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία
- Αυτό το διεθνές αεροδρόμιο των ΗΠΑ θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ – Και όχι τυχαία
- Τριήμερο: Στο 100% η πληρότητα στα δρομολόγια για Πάτρα από τα ΚΤΕΛ Κηφισού
- Σε Ρόδο και Κω ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης
- Κυρ. Μητσοτάκης: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ









