Μεγάλη Ημερίδα στην Κρήτη για την Ατζέντα 2030

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δίκτυο CSR HELLAS, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Διαβάζουμε στο cretalive

Στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας ως απάντηση στις απαιτήσεις των κοινωνικών εταίρων (εργαζόμενοι, πελάτες, προμηθευτές, τοπικές κοινωνίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις) για διαφάνεια, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι επενδύσεις σε δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας υλοποιούνται πέρα από όσα απαιτεί το ρυθμιστικό πλαίσιο και σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον, το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία και την αγορά.

Με τον τρόπο αυτό, μια επιχείρηση επιτυγχάνει αύξηση της κερδοφορίας της και ταυτόχρονα συνεισφέρει στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) της «Ατζέντα 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη» του ΟΗΕ.

Αναγνωρίζοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πραγματοποιεί ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Νέες Δεξιότητες», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την Τρίτη 19 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στόχοι της ημερίδας είναι:

Να αναδείξει ότι το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις Επιχειρήσεις, το Περιβάλλον και την Κοινωνία προϋποθέτει την συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Επιχειρήσεων, Επιχειρηματικών Φορέων, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Φορέων.

Να αποτελέσει διεπαφή μεταξύ των κοινωνικών εταίρων προκειμένου να συστήσει μια πλατφόρμα ανάδειξης και συντονισμού δράσεων.

Σχόλιο el.gr: Θυμηθείτε το βίντεό μας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu