• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτή θα είναι πλέον η νέα εθνική πολιτική της χώρας! Ετοιμάζουν την Θεσσαλονίκη, vid

Αυτή θα είναι πλέον η νέα εθνική πολιτική της χώρας! Ετοιμάζουν την Θεσσαλονίκη, vid

Γεωπολιτική;;; Την ξεχνάμε...

Μετά την Αστυπάλαια, το «πείραμα» της Μεγάλης Επανεκκίνησης συνεχίζεται και στην υπόλοιπη  Ελλάδα, καθώς πλέον όπως ειπώθηκε με κάθε επισημότητα στην Βουλή, τα αυτοκίνητα επιδιώκεται να μειωθούν και οι μηχανές εσωτερικής καύσης να αντικατασταθούν με μέσα μεταφοράς φιλικότερα προς το περιβάλλον, όπως τα ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά πατίνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η χώρα μας, η οποία πλέον χρησιμοποιεί τις… υπερδυνάμεις όχι για γεωπολιτικά οφέλη αλλά για διαφήμιση του «πράσινου» πειράματος.

Ως εκ τούτου, βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης έκαναν ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Υποδεχόμαστε τον κ. Πάιατ στη Θεσσαλονίκη σε μια ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είναι η ημέρα ποδηλάτου. Μιας και είναι και ο ίδιος ποδηλάτης του κάναμε το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε μια βόλτα στο υπέροχο παραλιακό μέτωπο. Νομίζω το απόλαυσε και πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα σαν πόλη, διπλασιάζοντας το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, συνεισφέρουμε σε αυτό που θέλουμε τη βιώσιμη κινητικότητα. Δεν γιορτάζουμε απλά την ημέρα του ποδηλάτου αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα αλλά έμπρακτα κάνουμε έργα προς τον τομέα αυτό», δήλωσε αμέσως μετά τη βόλτα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του δήμου με Αμερικανικές εταιρείες.

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ευκαιρία που του έδωσε να απολαύσει μια βόλτα με ποδήλατο στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε την μεγάλη εξέλιξη στην τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και όπως είπε οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις προοπτικές της πόλης και επενδύουν στη μακροχρόνια συνεργασία με την Θεσσαλονίκη.