• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μας επισκέπτονται οι Σέρβοι τουρίστες! Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες; – ΒΙΝΤΕΟ

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μας επισκέπτονται οι Σέρβοι τουρίστες! Θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες; – ΒΙΝΤΕΟ

Έσκασε η πρώτη «βόμβα»!

Προς ώρας, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν καθίσταται ο μοναδικός τρόπος για να εισέλθει κάποιος Σέρβος τουρίστας στη χώρα μας, ΩΣΤΟΣΟ η παρακάτω ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία δημιουργεί ένα επικίνδυνο ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ.

Σε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την ομόλογο του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς , συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Τουρισμού, συμφωνήθηκε να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων.

Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται την Σερβία.

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας, και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας», δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Πηγές του Υπουργείου Τουρισμού ξεκαθαρίζουν πως για την ώρα δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία με τη Σερβία χαρακτηρίζοντας «διερευνητικές» τις συζητήσεις με την Αθήνα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δείτε εξάλλου τι δήλωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός μας στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που αποτελεί…ελληνική ιδέα: