Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως μειώνει δραστικά τον αριθμό των εμβολίων που συνίσταται για κάθε παιδί.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αναθεώρηση του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολιασμών δεν θα οδηγήσει σε απώλεια πρόσβασης ή ασφαλιστικής κάλυψης για τα εμβόλια από καμία οικογένεια.
Είχε προηγηθεί το αίτημα του Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο άλλα κράτη (όπως τα ευρωπαϊκά) προσεγγίζουν τις συστάσεις για τα εμβόλια και να εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης των οδηγιών του ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις δικές τους.
Το HHS δήλωσε ότι η σύγκρισή του με 20 έθνη διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ έκαναν πολύ περισσότερα εμβόλια στα παιδιά.
Ενδεικτική είναι η χθεσινή ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ:
«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ είναι περήφανη που ανακοινώνει το ενημερωμένο Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδικής Ηλικίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αυτό το Πρόγραμμα βασίζεται στο Χρυσό Πρότυπο της Επιστήμης και έχει συμφωνηθεί ευρέως από επιστήμονες και ειδικούς σε όλο τον κόσμο.
Από σήμερα, η Αμερική δεν θα απαιτεί πλέον 72 «εμβολιασμούς» για τα όμορφα, υγιή παιδιά μας. Μεταβαίνουμε σε ένα πολύ πιο λογικό Πρόγραμμα, όπου όλα τα παιδιά θα συνιστώνται να κάνουν εμβόλια μόνο για 11 από τις πιο σοβαρές και επικίνδυνες ασθένειες. Οι γονείς μπορούν ακόμα να επιλέξουν να κάνουν στα παιδιά τους όλα τα εμβόλια, εάν το επιθυμούν, και θα εξακολουθούν να καλύπτονται από ασφάλιση.
Ωστόσο, αυτό το ενημερωμένο Πρόγραμμα ευθυγραμμίζει τελικά τις Ηνωμένες Πολιτείες με άλλα ανεπτυγμένα έθνη σε όλο τον κόσμο».
BREAKING: President Trump announces a new childhood vaccination schedule.
— The Kobeissi Letter (@KobeissiLetter) January 5, 2026
Trump says American children are no longer required to receive "72 jabs," reducing recommendations to just 11 vaccines. pic.twitter.com/x4Z9ORou6m
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Παραδόθηκε στον Νικ. Κακλαμάνη το πόρισμα της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ψηφιοποίηση στο κράτος: Τι συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Λαμαρίνες στην Πλατεία Ελευθερίας – Μετά το Πάσχα ανακοινώσεις για νέες θέσεις στάθμευσης σε όλη την πόλη
- «Πραξικοπηματική» κίνηση από Φον ντερ Λάιεν: Εφαρμόζει συμφωνία παρά τις αντιδράσεις αγροτών και κρατών
- Ο πρωθυπουργός του Καναδά έφτασε στην Ινδία, λένε ινδικά ΜΜΕ
- Πάνω από τα τρία εκατομμύρια παραμένουν οι άνεργοι στη Γερμανία – Δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης η αγορά εργασίας
- Ν. Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η νέα δράση εκσυγχρονισμού ποιότητας και ανάπτυξης υπηρεσιών ΑΕΙ
- Υφυπ. Δικαιοσύνης: Στόχος της κυβέρνησης η έκδοση τελεσίδικης απόφασης στις 700 μέρες
- Ανησυχητική αύξηση στα τροχαία τον περασμένο Δεκέμβριο
- Η Κίνα καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν το συντομότερο δυνατόν








