Ένα τεράστιο θέμα έχει προκύψει στη Λήμνο και συγκεκριμένα στη διάσημη παραλία Κέρος, όπου συρρέουν τουρίστες από όλη την Ευρώπη για εναλλακτικό τουρισμό.
Η συγκεκριμένη παραλία, διάσημη για το kite surfing, καταχωρήθηκε εν μία νυκτί (στην κυριολεξία) στη λίστα με τις «απάτητες παραλίες»!!
Κι όλα αυτά παρά το ότι όταν βγήκε το πρώτο ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρισκόταν στη λίστα.
Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «Natura», ωστόσο εχει βγει περαιτέρω νόμος που επιτρέπει το επιχειρείν.
«Μας έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο», διαμαρτύρονται οι τοπικοί επιχειρηματίες που «φωνάζουν» για το παράλογο της απόφασης.
Όπως τονίζουν κάτοικοι και τοπικοί επιχειρηματίες η εκμετάλλευση της παραλίας είναι εξαιρετικά ήπια.
«Εμείς θα πρέπει να κλείσουμε. Ό,τι έχουν πληρώσει και αγοράσει θα πρέπει να τα δώσουμε. Ό,τι έχει ανοίξει στην περιοχή θα πρέπει να βάλει λουκέτο.
Αν δείτε γύρω σας η παραλία είναι πολύ μεγάλη. Αυτό το ΦΕΚ ήταν τροποποιητικό και έχει αναστατωθεί όλη η τοπική κοινωνία. Είναι μία ΚΥΑ ουσιαστικά»:
Θυμίζουμε πως οι «απάτητες παραλίες» θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές»).
Πιο συγκεκριμένα, τίθενται αυστηροί περιορισμοί ως προς την χρήση του αιγιαλού και της παραλίας και απαγορεύεται κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτές, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Παρά ταύτα, συμβάσεις ενεργές πολιτών δεν θίγονται μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους.
φωτο αρχείου:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις προς ιρανικές πόλεις λόγω των ταραχών
- Έφυγαν από τον Μπράλο και επιστρέφουν στον Ε65 τα τρακτέρ της Καρδίτσας
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,6% στη βιομηχανική παραγωγή της χώρας τον Νοέμβριο του 2025
- Η κακοκαιρία “Elli” παραλύει τη B. Γερμανία – Ένας νεκρός στη Βαυαρία, χάος στις μετακινήσεις, κλειστά σχολεία
- Συρία: Οι Κούρδοι απέρριψαν την πρόταση των αρχών της χώρας
- Τραγωδία στην Ελβετία: Εισαγγελείς κάλεσαν τους ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν-Μοντανά
- Πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία: Ριπές ανέμου 100χλμ /ώρα, σχεδόν 280.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, vid
- «Καλή τύχη» από τον Τραμπ στον Όρμπαν για την προεκλογική του εκστρατεία
- Θεσσαλονίκη: Κρατούμενος στην Υποδ/νση Μεταγωγών γρονθοκόπησε και άφησε αναίσθητο αστυνομικό
- Αρκούδα “νοικάρης” έφυγε τελικά από το σπίτι άντρα στο Λος Άντζελες…με ασυνήθιστο τρόπο! vid
Κύρια Θέματα









