• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με αφορμή τον κορωνοϊό η δημοκρατία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο – Το παράδειγμα της Ολλανδίας

Με αφορμή τον κορωνοϊό η δημοκρατία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο – Το παράδειγμα της Ολλανδίας

Ένα έργο που έχουμε ζήσει πολλάκις και στη χώρα μας.

Η Γερουσία της Ολλανδίας ενέκρινε χθες αργά το βράδυ το νομοσχέδιο που είχε υποβάλει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 45 υπέρ έναντι 13 κατά και διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί το μέτρο αυτό, το οποίο είχε κριθεί άκυρο από ένα δικαστήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Το δικαστήριο είχε διατάξει την κυβέρνηση να άρει αμέσως την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, κρίνοντας ότι ο νόμος στον οποίο βασίστηκε δεν αφορούσε τέτοιες περιπτώσεις.

Αμέσως μετά η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο.

Με την έγκριση του νέου νόμου, φαίνεται ότι το μέτρο θα διατηρηθεί, όποια και αν είναι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η οποία θα ανακοινωθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Έφτανε λοιπόν ένας νόμος που συντάχθηκε και ψηφίστηκε στα…γρήγορα προκειμένου να καταπατηθούν ένα σωρό ελευθερίες, στο όνομα φυσικά του «γενικού καλού».

Αυτά βέβαια γίνονται στην Ολλανδία, ως τιμωρία των κατοίκων που τις προηγούμενες εβδομάδες ξεσηκώθηκαν κατά των περιοριστικών μέτρων.