«Μαύρο Μέλλον»! Η επανάσταση που φέρνει ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον πλανήτη, πρωτοσέλιδο «ΦΩΤΙΑ»

Το όραμα για μία νέα εποχή στους TIMES

Το τεύχος 31 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου των TIMES προβλέπεται ότι θα μείνει στην ιστορία, αλλά μάλλον όχι για καλό.

Με τίτλο «Η Νέα Αμερικανική Επανάσταση – Οράματα ενός Μαύρου μέλλοντος που εκπληρώνει την υπόσχεση του έθνους» και σε επιμέλεια του καλλιτέχνη και δισκογραφικού παραγωγού Φάρελ Ουίλιαμς, συγκεντρώνει σειρά συζητήσεων και άρθρων που εξετάζουν την δημιουργία ενός πιο δίκαιου μέλλοντος για τους Αφροαμερικανούς (;;;).

Άραγε αυτό θα είναι ο πραγματικός σκοπός ή μήπως η «νέα επανάσταση» θα φέρει, όχι μόνο στην Αμερική αλλά παγκοσμίως, έναν καινούριο τρόπο ζωής έξω από την πόρτα μας (γιατί και όχι μέσα από αυτήν);

«Η Αμερική θεμελιώθηκε πάνω στο όνειρο μιας χώρας στην οποία όλοι δημιουργήθηκαν ίσοι και η οποία περιελάμβανε την υπόσχεση ελευθερίας και δικαιοσύνης για όλους» γράφει ο Φάρελ Ουίλιαμς στο άρθρο “Φάρελ Ουίλιαμς: Το παρελθόν και παρόν της Αμερικής είναι ρατσιστικά. Αξίζουμε ένα Μαύρο μέλλον”. Και συνεχίζει: «Όμως, το “όλοι” ποτέ δεν σήμαινε “οι Μαύροι”. Όπως οι περισσότεροι Μαύροι Αμερικανοί, καταλαβαίνω ότι το “όλοι” ισχύει μόνον για τα γυαλιά διευρυμένης πραγματικότητας των μετόχων, των διαμεσολαβητών εξουσίας και αυτών που είχαν την τύχη να εκμεταλλευθούν την εισαγωγή μιας εταιρείας στο χρηματιστήριο. Αλλά οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες για δίκαιο και λογοδοσία που έχουν κατακλύσει τις πόλεις σε όλη τη χώρα με έκαναν να νιώσω κάτι καινούργιο το οποίο μπορώ να περιγράψω με μία μόνον λέξη: Αμερικανός».

Η ειδική έκδοση του περιοδικού TIME έρχεται λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού του Φάρελ Ουίλιαμς σε συνεργασία με τον ράπερ Jay-Z, το οποίο θίγει το θέμα της φερόμενης φυλετικής ανισότητας στις ΗΠΑ.

Στο μουσικό βίντεο εμφανίζονται μαύροι επιχειρηματίες, δημιουργοί και ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Ο ράπερ Tyler, the Creator, και η δημιουργός της σειράς Insecure, Issa Rae εμφανίζονται επίσης στο βίντεο, στο οποίο γίνεται παύση και ενός λεπτού σιγή για τον Nipsey Hussle, τον ράπερ από την Καλιφόρνια και επιχειρηματία που έπεσε νεκρός πέρσι από καταιγισμό πυρών έξω από το κατάστημά του.

Όπως αντιλαμβάνεστε στις ΗΠΑ ετοιμάζεται κάτι…μεγάλο! Εξάλλου σε όλον τον κόσμο αυξάνεται η δυσφορία απέναντι στα μέτρα περιορισμού με αφορμή τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι η οικονομία καταποντίζεται και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές και το ελεύθερο εισόδημα που είχαν.

Βρισκόμαστε προ των πυλών μίας φυλετικής και οικονομικής επανάστασης; Πως θα αντιμετωπιστεί; Ποιος θα δώσει την λύση; Ο κυρίαρχος λαός ή κάποιοι άλλοι;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί