Μακριά από τη μαριχουάνα: η προειδοποίηση της Κίνας στους πολίτες της στον Καναδά

Από τις 17 Οκτωβρίου, ο Καναδάς νομιμοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για λόγους αναψυχής. Η προειδοποίηση της Κίνας και της Νότιας Κορέας.

 

Το κινεζικό προξενείο στο Τορόντο του Καναδά, προειδοποίησε τους κινέζους πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να μην καπνίζουν μαριχουάνα, μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης της για λόγους αναψυχής στις 17 Οκτωβρίου.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα είναι οι τρεις χώρες που προειδοποίησαν τους πολίτες τους να μην συμμετέχουν σε δραστηριότητες με κάνναβη, ωστόσο η κινεζική επιστολή είναι λίγο πιο… χαλαρή σε σχέση με εκείνη της Νοτίου Κορέας.

«Το προξενείο θα ήθελε να θυμίσει στους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, ειδικά τους ξένους φοιτητές, ότι πρέπει να προστατεύσουν την σωματική και την ψυχική τους υγεία και τους συστήνει να αποφεύγουν κάθε επαφή με τη μαριχουάνα», αναφέρει η επιστολή.

Επιπλέον συμβουλεύει τους πολίτες σαν μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό έχοντας μαζί τους το ναρκωτικό που είναι παράνομο στην Κίνα, να μην πωλούν μαριχουάνα και να μην την προσφέρουν σε ανήλικους.

Λόγω της νομοθεσίας για την μαριχουάνα μπορεί να υπάρχουν σοβαρότατες συνέπειες σε ξένους που ζουν στον Καναδά, αναφέρεται στην επιστολή.

«Εάν κάποιος παραβεί τη νομοθεσία για τη μαριχουάνα και καταδικαστεί, τότε θα αποκτήσει ποινικό μητρώο και κινδυνεύει με απέλαση», προειδοποιεί το Πεκίνο.

Η Σεούλ από την πλευρά της, προανήγγειλε διώξεις εναντίον οποιουδήποτε καπνίσει μαριχουάνα στον Καναδά αμέσως μόλις επιστρέψει στη Νότια Κορέα.

(Sputniknews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...