«Μάχη» υπέρ των εκτρώσεων λέει ότι θα κάνει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή,

ότι θα “πολεμήσει” την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας –σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ– χαπιών μιφεπριστόνης που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή μια “άνευ προηγουμένου” προσπάθεια “στέρησης από τις γυναίκες των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους”.

“Η κυβέρνησή μου θα πολεμήσει αυτήν την απόφαση”, αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ήδη ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ομοσπονδιακού δικαστή από το Τέξας για την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ των χαπιών μιφεπριστόνης που χρησιμοποιούνται για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Η κυβέρνηση “διαφωνεί σθεναρά με την απόφαση”, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ, προαναγγέλλοντας την άσκηση έφεσης και καταγγέλλοντας την ετυμηγορία του δικαστή που “αντιβαίνει στην κρίση των ειδικών του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος έχει αποφανθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια ότι η μιφεπριστόνη είναι ασφαλής και αποτελεσματική”.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί