Οι «Ζώνες Χαμηλών Ρύπων» για τις οποίες πρόσφατα προειδοποίησε το ΕΛ, μπορεί να βρίσκονται επί χάρτου στην Ελλάδα, ωστόσο σε ευρωπαϊκές χώρες μπαίνουν ήδη σε εφαρμογή!!
Μία από αυτές είναι η Ισπανία, όπου εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν νέους μπελάδες πάνω από τα κεφάλια τους εξαιτίας των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών.
Για πρώτη φορά αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται «ρυπογόνα» απαγορεύονται να εισέρχονται στα κέντρα μεγάλων αστικών πόλεων.
Μόνο όσα είναι ηλεκτρικά ή καίνε λίγους ρύπους (άρα είναι καινούργια) επιτρέπεται να εισέρχονται στις ειδικές Ζώνες Χαμηλών Ρύπων.
Ελέω τοπικών εκλογών το μέτρο στην Ισπανία ναι μεν ίσχυε το τελευταίο διάστημα, αλλά υπήρχε γενική…χαλαρότητα σε ό,τι αφορά τους ελέγχους.
Ωστόσο το πλέον ανησυχητικό είναι πως σε 149 πόλεις της χώρας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων υπάρχουν ήδη ενεργές Ζώνες Κυκλοφορίας όπου επιτρέπεται η κίνηση μόνο οχημάτων χαμηλών ή μηδενικών ρύπων.
Σκεφτείτε πόσες τέτοιες πόλεις έχει η Ελλάδα;;; Δεν είναι και λίγες!
Στην Ισπανία το μέτρο αυτό επηρεάζει 1 στους 3 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το ειδικό περιβαλλοντικό σήμα για να κυκλοφορήσουν στις πόλεις.
Τα έχουν ήδη έτοιμα και ειδικά για την Ελλάδα προβλέπονται -πέρα από τις ειδικές ζώνες- και διόδια!!
Θυμηθείτε τι περιλαμβάνει το «Εθνική Σχέδιο για την Ηλεκτροκίνηση»:

freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φωτιά” και στις αγορές – Νέο άλμα στην τιμή του ευρωπαϊκού αερίου, νέα πτώση των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πόλεμος στο Ιράν και ελληνική καθημερινότητα – Τι ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη
- Ν. Χαρδαλιάς από Νίκαια: «Δημοπρατούνται και προχωρούν τα 3 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά»
- Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει 1.250 στόχους από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράν
- Τραγικός απολογισμός με έναν νεκρό και δύο τραυματίες από καραμπόλα χθες βράδυ στη λεωφ. Ποσειδώνος
- Σκηνές πανικού στο Ντουμπάι: Μπέρδεψαν τον ήχο από το κανόνι του ιφτάρ με… βομβαρδισμό (Vid)
- Χατζηδάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: Δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα τροφοδοσίας της αγοράς
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Υπόθεση κατασκοπείας με επίκεντρο τη Σούδα – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
- Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Κ. Τασούλα με Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις
- Τι αποκάλυψε έρευνα του ΙΟΒΕ για τον δείκτη οικον. κλίματος τον Φεβρουάριο και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη









