Λινού: ΕΜΒΟΛΙΟ σε όλα τα παιδιά από ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ (vid)

Δείτε τι δήλωσε…

Για τον κορωνοϊό, τα περιοριστικά μέτρα και το περιβόητο αντιγριπικό εμβόλιο μίλησε την τηλεοπτικό σταθμό ANT1, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Διευκρίνισε πως χρειάζονται μέτρα ανεκτά από τον πληθυσμό που έχει ήδη κουραστεί, τονίζοντας εκ νέου την αναγκαιότητα επιβολής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, εστιάζοντας στη λήψη περιορισμών η Αθηνά Λινού εξήγησε:

«Χρειάζονται επιπλέον μέτρα εκτός lockdown τα οποία είναι ανώδυνα, μπορεί να έχουν κάποιο κόστος άλλα θα είναι μικρό για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γενικευμένη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Άμεση παρέμβαση στις μαζικές μεταφορές. Να απαγορευτούν οι όρθιοι. Υπάρχει κίνηση συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και κίνητρα για να χρησιμοποιεί κάποιος το αυτοκίνητό του. Επίσης χρειάζεται αξιοποίηση του υπαίθρου».

«Τα παιδιά πρέπει να κάνουν εμβόλιο»

«Ναι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο, αυτό άλλωστε γίνεται στις περισσότερες χώρες, θα ήμουν όμως λίγο επιφυλακτική εάν η Πολιτεία δήλωνε πως δεν υπάρχει επάρκεια. Δεν ξέρω εάν δεν υπάρχουν ποσότητες δεν μπορούμε να παραγγείλουμε; Νομίζω πως από έξι μηνών τα παιδιά θα εμβολιάζονται»,απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Άραγε το όποιο εμβόλιο θα είναι ασφαλές;

Εμείς παραθέτουμε απλά το βίντεο: