• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λίγο πριν το τέλος: Το παγκόσμιο δόγμα με το οποίο μπαίνουμε στη νέα δεκαετία – Όποιος δεν το δέχεται θα θεωρείται «τρομοκράτης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν το τέλος: Το παγκόσμιο δόγμα με το οποίο μπαίνουμε στη νέα δεκαετία – Όποιος δεν το δέχεται θα θεωρείται «τρομοκράτης» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα γεγονότα παγκόσμια τρέχουν με ανησυχητική ταχύτητα, όχι πάντως προς όφελος των ανθρώπων.

του Άρη Δημόπουλου

.

«Μόδα» τείνουν να γίνουν οι «αυτόκλητοι πράσινοι ήρωες» , που συνήθως σε μικρή ηλικία, μιλούν για την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης.

Εμφανιζόμενοι παντού, με την πρώτη ευκαιρία προβάλλονται στα ελεγχόμενα ΜΜΕ και διατρανώνουν το μήνυμα για «παγκόσμια αντίσταση» και «πράσινη επανάσταση».

Τα παραδείγματα στις μέρες πολλά.

Ζούμε την εποχή όπου ακτιβίστριες όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ χαίρουν της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας, εκφράζοντας δήθεν τη νέα γενιά που αγωνιά για την διάσωση του πλανήτη.

Μία εξ αυτών είναι και η Γερμανίδα ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, Carola Rackete, γνωστή για την μεταφορά στην ιταλική ενδοχώρα πολλών παράνομων μεταναστών από την Αφρική.

(RT)

Η ίδια, παρά το ότι έχει γίνει κάτι σαν «σύμβολο» από πολλούς αριστερούς πολιτικούς στην Ευρώπη, εντούτοις διερευνάται στην Ιταλία ακόμη και για trafficking, δηλαδή για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Ως σύνθημά της έχει την ανατροπή και την ανυπακοή σε κάθε εξουσία, εκφράζοντας το δόγμα που είναι γνωστό από την δεκαετία του 1980 ως «Oικοσοσιαλισμός» (eco-socialism).

Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, η έννοια του οικοσοσιαλισμού συνδυάζει την οικολογία με το πολιτικό δόγμα του σοσιαλισμού. Πρόκειται για ένα μάλλον…πολιτικό ρεύμα που επιστρέφει στο προσκήνιο και κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Ακτιβίστριες όπως είναι η Carola Rackete, επικαλούνται τις ιδέες του «Οικοσοσιαλισμού» και ως εκ τούτου θέλουν:

  • Την επικράτηση μίας κοινωνίας χωρίς ταξικές διακρίσεις (όπως εξάλλου λειτουργεί ο Κομμουνισμός)
  • Την…αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης
  • Την κατάρρευση οικονομικο-κοινωνικών μοντέλων όπως είναι ο καπιταλισμός και γενικά η ελεύθερη οικονομία.

.

Εν ολίγοις είναι εκείνοι που επιδιώκουν μία κοινωνία στην οποία:

  • Όλοι θα είναι ίσοι (συνεπώς κανείς δεν θα ξεχωρίζει)
  • Η οικολογία θα είναι το παν και οποιοσδήποτε αντιδραστικός θα «βαπτίζεται» άμεσα ως….οικολογικός τρομοκράτης

.

Με αυτές λοιπόν τις «νέες ιδέες» μπαίνουμε σε μία δεκαετία, ο κύριως στόχος της οποίας είναι η κατά το δυνατόν συμμόρφωση των πάντων στην νέα εποχή.

Είστε έτοιμοι να την ζήσετε;

(φωτο:pexels)