• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κυβερνητικές πηγές: «Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει στην Ελλάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό»

Κυβερνητικές πηγές: «Από την 1η Ιουνίου θα ισχύσει στην Ελλάδα το ψηφιακό πιστοποιητικό»

Πιθανότατα την 1η Ιουνίου να έχει και η χώρα μας το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Η ΕΕ θέλει να είναι έτοιμο τότε κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι» σχολιάζουν στο Sputnik κυβερνητικές πηγές.

Τη Δευτέρα (10 Μαΐου) ξεκίνησε εξάλλου η πιλοτική φάση δοκιμών του σε 18 χώρες της ΕΕ και στην Ισλανδία, προκειμένου να είναι τεχνικά επαρκές και λειτουργικό την 1η Ιουνίου, οπότε θα κάνει πανευρωπαϊκά πρεμιέρα, αν όλα πάνε καλά, όπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις δοκιμές που θα λάβουν χώρα εντός δύο εβδομάδων με τη συμμετοχή δύο ή και τριών χωρών ημερησίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Γιοχάνες Μπάρκε, θα μετάσχει και η Ελλάδα.

«Όντως, θα μετάσχουμε πιλοτικά τις προσεχείς ημέρες» μας επιβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές.«Τρέχουν οι διαδικασίες. Το πιστοποιητικό μας θα έχει όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ που είναι συγκεκριμένες και μας τις έχουν θέσεις εγκαίρως, ώστε να μπορεί να “διαβάζεται” παντού. 

Πήγε ρολόι το σύστημα των εμβολιασμών στη χώρα, θα πάει ρολόι και η έκδοση των πιστοποιητικών» προσθέτουν οι πηγές, οι οποίες σχολιάζουν «την εξαιρετική μέχρι στιγμής συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ» παρότι υπάρχουν ιδιαιτέρως στενές επαφές και συνεργασία για το θέμα με δυο χώρες: τη Γερμανία και τη Σουηδία.

«Προχωράμε. Θα προλάβουμε. Είναι προτεραιότητά μας σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού. Θα μας βρει ο Ιούνιος με πιστοποιητικά» μας διαβεβαιώνουν.

(Από sputniknews)