Κυβέρνηση: Η «Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030» επανατοποθετεί την πόλη στον χάρτη του μέλλοντος

Μόνοι τους τα λένε!

Η «Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030», με περισσότερα από 30 έργα, ύψους 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, επανατοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη του μέλλοντος και αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές για τα Χριστούγεννα.

Μέσα από αυτή την ατζέντα αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ καλύπτεται η διαφορά ανάμεσα στις δυτικές και τις ανατολικές συνοικίες της πόλης, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι το έργο θα εκπλήξει θετικά τους Θεσσαλονικείς και θα δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες τους.

Σε ερώτηση για το ποιο έργο θα θέλει να τον θυμούνται οι Θεσσαλονικείς ο κ. Καλαφάτης απάντησε για τη συνεισφορά του στην επιλογή του χώρου που θα ανεγερθεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο, στον πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε έκταση που παραχωρήθηκε προς αξιοποίηση μέχρι 150 στρέμματα.

Ως πιο σημαντικό γεγονός με το οποίο ασχολήθηκε μέσα στο 2022 αξιολόγησε την κατάρτιση της «Ατζέντας Θεσσαλονίκη 2030».

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί