• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορωνοϊός: Κάτι που δεν γνωρίζατε – Εφαρμόζεται αυτή την στιγμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορωνοϊός: Κάτι που δεν γνωρίζατε – Εφαρμόζεται αυτή την στιγμή (ΒΙΝΤΕΟ)

TOURISMOS_BIWSIMOS
Δεν χρειάζεται καν παρέμβαση, όλα συμβαίνουν από μόνα τους...

Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για την πορεία του Τουρισμού στην Ελλάδα!

Τα υπερβολικά μέτρα έχουν επιβραδύνει ακόμα περισσότερο την ταξιδιωτική ζήτηση από το εξωτερικό. Οι ξενοδόχοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ το μέλλον προμηνύεται δύσκολο.

Άλλωστε, εδώ και καιρό, υπάρχει στα σκαριά το σχέδιο του βιώσιμου τουρισμού, το οποίο υπαγορεύει συγκεκριμένο αριθμό τουριστών σε περιοχές για το «καλό του περιβάλλοντος». Όλα δείχνουν πως με αφορμή τον κορωνοϊό και για να υπάρχουν αποστάσεις, το εν λόγω σχέδιο ήδη τίθεται σε εφαρμογή και μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπρόσθετη παρέμβαση από την διεθνή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, για την ώρα, οι τουρίστες δεν έρχονται από μόνοι τους, καθώς το στοιχείο που λειτουργεί ανασταλτικά για αυτούς είναι τα έκτακτα μέτρα σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος κλπ.

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, οι ξενοδόχοι και οι φορείς του Τουρισμού εκτιμούν ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση της ταξιδιωτικής κίνησης. Ήδη από τις πρώτες ημέρες του μήνα φάνηκε πως η ζήτηση από το εξωτερικό δεν θα είναι η αναμενόμενη και πως η διστακτικότητα για την πραγματοποίηση ταξιδιών είναι μεγάλη, γεγονός που ανατρέπει τις εκτιμήσεις και για την πορεία της ταξιδιωτικής ροής, αλλά και για τις συνολικές εισπράξεις από τον Τουρισμό, που σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις δεν φαίνεται να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 5 που αναμένονταν αρχικά και τα είκοσι δισεκατομμύρια πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μιλώντας στο Mega, ο Χρήστος Ορλόφ, ξενοδόχος-εστιάτορας στις Σπέτσες, τόνισε ότι υπήρξαν ακυρώσεις το τελευταίο διάστημα και πτώση σε νέες κρατήσεις. Παράλληλα θέλησε να περάσει το μήνυμα προς τον κόσμο να μην ανησυχεί υπέρμετρα και αναφέρθηκε στην σωστή προετοιμασία που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο  Δημήτρης Ατσαρος, πρόεδρος ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στην Κεφαλονιά ο Ιούλιος ήταν ένα μήνας χαμηλότερος των προσδοκιών τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τουρισμό από το εξωτερικό, καθώς η πτώση κυμάνθηκε περίπου στο 80% σε σχέση με πέρυσι. Για τη στήριξη του κλάδου, σημείωσε, απαιτούνται εμπροσθοβαρή μέτρα.

Δείτε: