• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορωνοϊός και κακή νοοτροπία προκαλούν παρέμβαση και εδώ, ΒΙΝΤΕΟ που προκαλεί τρόμο

Κορωνοϊός και κακή νοοτροπία προκαλούν παρέμβαση και εδώ, ΒΙΝΤΕΟ που προκαλεί τρόμο

Φεύγουν και αυτά από τα χέρια των ανθρώπων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρατηρείται μια παγκόσμια έλλειψη εποχιακών συλλεκτών φρούτων, που επιδεινώθηκε από τους περιορισμούς του COVID-19.

Ειδικά στην Ελλάδα, πριν ακόμα από τον κορωνοϊό, οι άνεργοι Έλληνες απέρριπταν την αγροτική εργασία, παρά το γεγονός πως υπήρχε ζήτηση. Τώρα φυσικά, με τα μέτρα περιορισμού η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Μερικοί αγρότες αναγκάζονται να αφήσουν ώριμα φρούτα για να σαπίσουν.

Και εδώ έρχεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να δώσει την «λύση»:

Drones με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να εντοπίσουν τα πιο ώριμα φρούτα και να τα μαζέψουν. Οι κατασκευαστές λένε ότι τα ρομπότ θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα μειώσουν την σπατάλη τροφίμων, καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν συλλέκτες φρούτων για την συγκομιδή. Οι περιορισμοί του κορωνοϊού εμπόδισαν τους εποχιακούς εργαζόμενους να μετακινηθούν σε περιοχές, οπότε ορισμένοι αγρότες στρέφονται σε drones AI για την συγκομιδή.

Μάλιστα στο άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τονίζεται πως ακόμα και πριν τον κορωνοϊό, οι καλλιεργητές δυσκολεύονταν να προσλαμβάνουν άτομα για αγροτικές δουλειές.

Τον Ιούλιο του 2019, η Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων (AFBF) προειδοποίησε για συνεχιζόμενες ελλείψεις στον τομέα της αγροτικής εργασίας. Δεν είναι δηλαδή μόνο ελληνικό φαινόμενο αυτή η κακή νοοτροπία, καθώς και στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι δεν έλκονται από την δουλειά στην ύπαιθρο.

Οι αγρότες «προσπαθούν να προσλάβουν Αμερικανούς εργαζόμενους, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του AFBF (Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων), Zippy Duvall .

Από την πλευρά της, η Ισπανία και η Ιταλία θέλησαν να επιτρέψουν στους παράνομους μετανάστες το δικαίωμα να εργάζονται ως συλλέκτες.

Η νέα «λύση» είναι τα ιπτάμενα αυτόνομα ρομπότ, που μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα και να μαζεύουν μόνο ώριμα φρούτα, την ώρα που οι άνθρωποι είναι υπό περιορισμό λόγω κορωνοϊού.

Το ρομπότ FAR χρησιμοποιεί αλγόριθμους αντίληψης τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει οπωροφόρα δέντρα και αλγόριθμους όρασης για να βρει τα φρούτα στο φύλλωμα και να ταξινομήσει με βάση το μέγεθος και την ωριμότητά τους. Στην συνέχεια, το ρομπότ επεξεργάζεται τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης του καρπού και παραμένει σταθερό, καθώς ο βραχίονας συλλογής του πιάνει το φρούτο.

ΦΩΤΟ eurokinissi