• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κλουβιά» ανθρώπων;;; Πρωτόγνωρες εικόνες!!! Κατασκευαστές: Δεν αντικαθιστούν τα σπίτια, vid

«Κλουβιά» ανθρώπων;;; Πρωτόγνωρες εικόνες!!! Κατασκευαστές: Δεν αντικαθιστούν τα σπίτια, vid

Όλα «τρέχουν» γρήγορα

Την ώρα που οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να απομονώνουν σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα (στρατόπεδα) όσους αρνούνται να μπουν σε καραντίνα (ΕΔΩ), έρχεται ακόμα μια είδηση από την Bundesrepublik να μας βάλει σε σκέψεις, αν όχι να μας σοκάρει.

Με τα μέτρα περιορισμού και την κλειστή οικονομία, με αφορμή τον κορωνοϊό, η ανεργία και η φτώχεια αυξάνονται, το ίδιο και οι άστεγοι.

Στην γερμανική πόλη Ulm, λένε πως βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο την νύχτα.

Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση! Έφτιαξαν κάψουλες σαν «φωλιές», που λειτουργούν ως κρεβάτια όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα κανονικά καταφύγια.

Οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στους άστεγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά την διάρκεια της νύχτας. Μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπινα κλουβιά και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν τέτοια και στα στρατόπεδα καραντίνας χάριν εξοικονόμησης χώρου.

Έχουν χωρητικότητα έως και δύο άτομα και κλειδώνουν για ασφάλεια. Τα φουτοριστικά pods είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και δεν αντικαθιστούν τα κανονικά σπίτια, λένε στην Γερμανία.

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

Δείτε: