Κλείνουν και πάλι ΜΑΖΙΚΑ εργοστάσια στην Κίνα λόγω κορωνοχούντας

Παύει κάθε οικονομική δραστηριότητες σε ολόκληρες πόλεις για...μερικά κρούσματα!

Η πολιτική της μηδενικής ανοχής στα κρούσματα του κορωναϊού έχει επανεμφανιστεί στην Κίνα, οδηγώντας σε εκτεταμένα lockdown σε διάφορες μεγάλες περιοχές της χώρας.

Και παράλληλα στην παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων και της παραγωγής αυτοκινήτων.

Η εταιρία Nio, μία από τις πιο γνωστές εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών μοντέλων, ανακοίνωσε ότι τα αυξημένα κρούσματα COVID-19 και η καραντίνα που ξεκίνησε να ισχύει στην πόλη Hefei, υποχρέωσαν την εταιρία να κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στα μέσα Οκτωβρίου και από τότε η πόλη βρέθηκε σε καθεστώς lockdown, σε περιοχές που βρίσκονταν τα εργοστάσια της εταιρίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων της κάτι που οδήγησε σε πτώση της μετοχής της πάνω από 7,5%.

Η συγκυρία της διακοπής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Nio καθώς η αγορά της Κίνας, η μεγαλύτερη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο, παρουσιάζει μία τάση να μειώσει την αλματώδη άνοδό της. Κάτι που έχει οδηγήσει ακόμα και την Tesla να μειώσει τις τιμές της έτσι ώστε να προσελκύσει αγοραστικό κοινό.

Ο κωροναϊός πάντως δεν χτυπά μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η εταιρία η οποία παράγει τα i-Phone. Οι αρχές στην Κίνα είναι ιδιαίτερα αυστηρές ως προς την μηδενική ανοχή για την COVID-19 με εξαιρετικά δυσάρεστες επιπτώσεις όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

(Από newsauto – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί