«Καταστροφή και απάτη οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»!! Οι ίδιοι οι οικολόγοι τα λένε…

Οι πιέσεις ΜΚΟ και κυβέρνησης σε εκατομμύρια Βρετανούς για "αλλαγή συμπεριφοράς" σε ό,τι αφορά το κλίμα φέρνει αντιδράσεις.

Εκατομμύρια οικογένειες έχουν παροτρυνθεί από έναν πράσινο Οργανισμό (που έχει τη στήριξη του βρετανικού κράτους) να μην ζεστάνουν τα σπίτια τους το βράδυ για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο για «μηδενικές εκπομπές αερίων».

Όπως μεταδίδει η Telegraph, η Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής (CCC) ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να κλείνουν τα καλοριφέρ τους σε ώρες αιχμής ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επίτευξη «εξοικονόμησης εκπομπών».

Σε ένα έγγραφο για την «αλλαγή συμπεριφοράς», ο κλιματικός φορέας συνέστησε στους Βρετανούς να «προθερμάνουν» τα σπίτια τους το απόγευμα, όταν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερη.

Είπε ότι η κίνηση θα εξοικονομήσει χρήματα για τις οικογένειες, αλλά οι επικριτές πρότειναν ότι ο πραγματικός λόγος ήταν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν θα είναι σε θέση να παρέχουν αρκετή ενέργεια για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση σε ώρες αιχμής.

Η συμβουλή περιέχεται στο έκτο έγγραφο «προϋπολογισμού άνθρακα» του CCC, το οποίο καθορίζει πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές του μεταξύ 2033-37.

Το quango (σ.σ. ημικρατικός οργανισμός) προτείνει τα άτομα με ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης, όπως αντλίες θερμότητας, να σβήνουν τα καλοριφέρ τους το βράδυ.

«Υπάρχει σημαντική δυνατότητα για εξοικονόμηση εκπομπών, απλώς αλλάζοντας τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα σπίτια μας», αναφέρει ο φάκελος.

«Όταν τα σπίτια είναι επαρκώς καλά μονωμένα, είναι δυνατή η προθέρμανση πριν από τις ώρες αιχμής, επιτρέποντας την πρόσβαση σε φθηνότερα τιμολόγια που αντικατοπτρίζουν το μειωμένο κόστος που σχετίζεται με τη λειτουργία των δικτύων και την παραγωγή ενέργειας σε ώρες εκτός αιχμής».

Ο οργανισμός επίσης σημείωσε πως μέχρι το 2033 όλα τα νεόκτιστα σπίτια και μέχρι τα μισά από αυτά που κατασκευάστηκαν μετά το 1952 θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τέτοια προθέρμανση.

Ο Andrew Montford, διευθυντής του Net Zero Watch, παραδέχθηκε:

«Το ηλεκτρικό δίκτυο ήδη δοκιμάζεται και ανόητες ιδέες όπως αυτή δείχνουν πόσο χειρότερο θα γίνει.

Είναι σαφές ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια καταστροφή. Τώρα χρειαζόμαστε πολιτικούς ηγέτες με το θάρρος να το παραδεχτούν».

Ο Craig Mackinlay, επικεφαλής της ομάδας Net Zero Scrutiny των βουλευτών των Τόρις, πρόσθεσε:

«Γίνεται σαφές ότι η τήρηση των δικαστικών προϋπολογισμών άνθρακα και των διαταγμάτων που προέρχονται από το CCC εξελίσσονται σε φάρσα.

Αυτή η τελευταία συμβουλή να παγώνουμε τα κρύα βράδια δείχνει απλώς την αλήθεια ότι το όνειρο της άφθονης και φθηνής ανανεώσιμης ενέργειας είναι απάτη.

Ήρθα στην πολιτική για να βελτιώσω όλες τις πτυχές της ζωής των ψηφοφόρων μου, όχι να τους κάνω πιο ψυχρούς και φτωχούς».

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί