• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάποτε θεωρούνταν γραφικότητες, τώρα βγαίνουν κυβερνώντες και τα λένε: «Μόνο μία 10ετία μας έμεινε…» – ΒΙΝΤΕΟ

Κάποτε θεωρούνταν γραφικότητες, τώρα βγαίνουν κυβερνώντες και τα λένε: «Μόνο μία 10ετία μας έμεινε…» – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ατζέντα γύρω από την οποία κινούνται οι στόχοι και οι πολιτικές όλων των κρατών σήμερα κάθε άλλο παρά συνωμοσιολογία είναι.

Και μάλιστα η χώρα μας δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην εφαρμογή όλων όσων προστάζει το παγκόσμιο πράσινο μνημόνιο που λέγεται «Ατζέντα 2030».

Ο λεγόμενος «κλιματικός νόμος» σε λίγο καιρό, με τις ευλογίες σχεδόν όλων των κομμάτων της Βουλής, θα αποτελεί ψηφισμένος νόμος του ελληνικού κράτους (Δείτε ΕΔΩ), με την Ελλάδα να θέλει να θέσει ακόμα πιο υψηλούς στόχους από τους ήδη υπάρχοντες στον ευρωπαϊκό κλιματικό νόμο και την περιβόητη Συμφωνία των Παρισίων.

Όλο και πιο συχνά ακούμε το τελευταίο διάστημα από τα χείλη πολιτικών ή «ειδικών» του κλίματος για την άτυπη διορία που έχει ο πλανήτης πριν η «κλιματική κρίση» μετατραπεί σε μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

«Έχουμε 10 χρόνια ακόμα μπροστά μας», είχαν προειδοποιήσει προ μερικών μηνών ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για το Κλίμα, Τζον Κέρι, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ακριβώς φράση υιοθέτησε και ένας Έλληνας πολιτικός και μάλιστα μέλος της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (Compete.gr) και το Ινστιτούτο για τη βιώσιμη Ανάπτυξη (EPLO), με τίτλο: “Κλιματικός Νόμος: Ετοιμάζοντας την Οικονομία και την Κοινωνία για Αλλαγή”, ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός πως ο πλανήτης έχει μόλις 10 χρόνια μέχρι το 2030 προκειμένου να καταφέρει να επιτύχει την «πράσινη μετάβαση», στην οποία η Ελλάδα υποτίθεται θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Αναφερόμενος στον κλιματικό νόμο, η συζήτηση για τον οποίο έχει ήδη αρχίσει στην ελληνική Βουλή, ο κ. Αμυράς δήλωσε:

«Στη διαμόρφωση του κλιματικού νόμου πρέπει να συμμετέχουν η βιομηχανία, το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η κοινωνία των πολιτών.

Πρέπει επίσης να δοθεί στην εκπαίδευση και την ενημέρωση στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά και εντατικά στα θέματα του περιβαλλοντικού γραμματισμού και της περιβαλλοντικής δημοκρατίας».

Σήμερα βέβαια όλοι παραδέχονται άμεσα ή έμμεσα την ύπαρξη της παγκόσμιας Ατζέντας για την οποία όλα τα κράτη πάνω στον πλανήτη έχουν συμφωνήσει και σχεδόν όλα προχωρούν τις βιώσιμες πολιτικές της.

Θυμηθείτε ποιούς στόχους βιάζονται να φέρουν εις πέρας μέχρι το 2030. Θα προλάβουν;