Και να λοιπόν! Διεθνής συνθήκη με αφορμή τον κορωνοϊό – Όλοι θα την ακολουθούν, vid

Ο κύβος ερρίφθη…

Και ενώ τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, παρότι χαλαρώνουν λόγω καλοκαιριού, καθιερώνονται ως «κανονικότητα», διεθνείς φορείς χάραξης παγκόσμιας πολιτικής δουλεύουν στο παρασκήνιο, προκειμένου να εφαρμοστεί το τελικό στάδιο της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων, διακαή πολιτικό πόθο της Δύσης.

Ως εκ τούτου την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο να καταρτιστεί μια διεθνής συνθήκη για την καταπολέμηση, όπως διατείνονται, των πανδημιών.

Πρόκειται για μια πρόταση που πρώτη φορά είχε υποβάλει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2020.

Ένας από τους στόχους μιας τέτοιας συνθήκης θα είναι να διασφαλίζεται η δίκαιη διανομή προστατευτικού εξοπλισμού και εμβολίων και σίγουρα η εφαρμογή παγκόσμιων μέτρων αντιμετώπισης, τουτέστιν κοινοί περιορισμοί για όλους.

Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, το κύριο διοικητικό όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναμένεται να συμφωνήσει για την έναρξη των διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασής της, που ξεκινά στις 24 Μαΐου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί