• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Ιταλία: Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για 5.058.000 πολίτες – Την λύση θα δώσει μια παγκόσμια χούντα

Ιταλία: Συνθήκες απόλυτης φτώχειας για 5.058.000 πολίτες – Την λύση θα δώσει μια παγκόσμια χούντα

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας ζουν 5.058.000 άτομα στην Ιταλία, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

Η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με το Istat, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά.

Σε ό,τι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα -στο 12,1%- ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.

Την λύση θα δώσει μία παγκόσμια χούντα με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους, ένα πιάτο φαΐ (μεταλλαγμένα τρόφιμα), στέγη και νερό.

Αντάλλαγμα, η παράδοση της ελευθερίας και η υποταγή σε ένα παγκόσμιο κράτος.  

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu