Ισπανία: Κατάθεση προσχέδιου νόμου για την ενεργειακή μετάβαση

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία, υπό τον Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε σήμερα μια «δήλωση επείγουσας κλιματικής κατάστασης» και δεσμεύθηκε πως εντός των πρώτων 100 ημερών της θητείας της, δηλ. πριν από τα τέλη Απριλίου, θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση. Η προοδευτική κυβέρνηση PSOE/Podemos δεσμεύθηκε με την κίνησή της αυτή να φέρει […]

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία,

υπό τον Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ ενέκρινε σήμερα μια «δήλωση επείγουσας κλιματικής κατάστασης» και δεσμεύθηκε πως εντός των πρώτων 100 ημερών της θητείας της, δηλ. πριν από τα τέλη Απριλίου, θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση.

Η προοδευτική κυβέρνηση PSOE/Podemos δεσμεύθηκε με την κίνησή της αυτή να φέρει εντός του προσεχούς 3μήνου στο Κοινοβούλιο «ένα προσχέδιο νόμου για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων CO2» το «αργότερο έως το 2050», όπως αναφέρεται στο επίσημο Twitter της κυβέρνησης.

Η απόφαση της Μαδρίτης, η οποία συντάσσεται με το μνημόνιο που υιοθέτησαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τον Δεκέμβριο στην Πολωνία, για μηδενικές εκπομπές έως εκείνο το χρονικό όριο, είναι ενδεικτική της πρόθεσής της να καταστήσει την ενεργειακή μετάβαση «ως τον άξονα προσανατολισμού για όλες τις δράσεις των υπουργείων της», τόνισε η εκπρόσωπός της Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Η δε κατέχουσα το χαρτοφυλάκιο της Ενεργειακής Μετάβασης Τερέσα Ριβέρα εξήγησε πως η κυβέρνηση εμπνεύσθηκε από την τακτική που δρομολόγησε η γαλλική κυβέρνηση, ώστε να εμπλέξει και τους πολίτες σε αυτή τη διαδικασία, με μία συνέλευση 150 πολιτών κατόπιν κλήρωσης. Όπως εξήγησε «θα δημιουργηθούν συνελεύσεις πολιτών, που θα ευνοούν τη συμμετοχή, τον διάλογο, την κατάθεση ιδεών, για τον τρόπο που θα αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή» με «ειδική αντιπροσώπευση των νέων ανθρώπων».

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί