Ιαπωνία: Ρομπότ βοηθούν ανθρώπους με αναπηρία (Βίντεο)

Στην Ιαπωνία πλέον υπάρχουν Ρομπότ που βοηθούν τους ανθρώπους με αναπηρία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Οι προγραμματιστές και οι κατασκευαστές των ρομπότ πέρασαν στο επόμενο επίπεδο στην μακρινή και τεχνολογικά ανεπτυγμένη Ιαπωνία.Ρομποτικός μηχανισμός που εξωτερικά θυμίζει τους ανθρώπους, βοηθά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός μικρού παιδιού, που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Το ρομπότ του παιδιού, μπορεί να βγει στον δρόμο, να πάει στο σχολείο ή να πάει σε μια συναυλία… Είναι εξελιγμένο, αποθηκεύει, λαμβάνει και στέλνει δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί σαν Avatar. Δηλαδή, αποτελεί το δεύτερο σώμα του ανθρώπου-χειριστή. Μπορείτε να φανταστείτε τις αμέτρητες εφαρμογές που θα έχουν τα Avatar μας. Όταν προχωρήσει λίγο ακόμα η τεχνολογία, θα χρησιμοποιούμε αυτά τα «δοχεία» (Avatar) για τις δύσκολες δουλειές.Αρχικά βέβαια, θα εξυπηρετούν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Αξίζει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ο Kentaro Yoshifuji είναι ο εφευρέτης του ρομπότ-Avatar που φέρει την κωδική ονομασία “OriHome”.

Ένας άνθρωπος σύντομα θα μπορεί να βρίσκεται σε πολλά μέρη ταυτόχρονα. Ειδικά αν εξελιχθεί και άλλο η τεχνολογία, θα βλέπουμε ρομπότ με συνθετικό δέρμα, όμοιο με το δικό μας.

Αυτή η προοπτική σίγουρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…..

Πηγή εικόνας: pexels