• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Εισβολή» του Κράτους στην Θεσσαλονίκη: ΕΠΙΤΑΞΗ δύο ιδιωτικών κλινικών, vid

«Εισβολή» του Κράτους στην Θεσσαλονίκη: ΕΠΙΤΑΞΗ δύο ιδιωτικών κλινικών, vid

Τα μάτια στραμμένα στην Βόρεια Ελλάδα

Το τελεσίγραφο προς τους ιδιοκτήτες των κλινικών εξέπνευσε στις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης και το Κράτος τις επιτάσσει. Σε επίταξη δύο ιδιωτικών προχώρησε το Κράτος. Η διεύθυνσή τους πέρασε στο Δημόσιο. Πρόκειται για τη Γενική κλινική Λυσίμαχος του προέδρου των ιδιωτικών κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού και την Euromedica Θεσσαλονίκης

Στο σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι «έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις, αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών Covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της Covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί».

Η Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών επικαλέστηκε φόβους διασποράς του ιού και αδυναμία χειρισμού τέτοιων χειρισμών, γεγονός που σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην επίταξη των 200 κλινών.

Κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές πάντως, λαμβάνουν και άλλα μέτρα. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν από διακομιδές ασθενών στην Αττική όπου υπάρχουν ελεύθερες κλίνες είτε με αεροσκάφος C130 είτε ακόμα και με αμαξοστοιχία που βρίσκεται ήδη στην Θεσσαλονίκη και διαμορφώνεται ειδικά για τις ανάγκες του συστήματος Υγείας.

Η κατάσταση παρουσιάζεται δραματική και ουδείς γνωρίζει πόσο θα τραβήξουν το σκοινί.