Η τεχνητή νοημοσύνη «αναλαμβάνει» Εθνικά Συστήματα Υγείας

Την ώρα που το βρετανικό ΕΣΥ συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα

και η δυσαρέσκεια των πολιτών αυξάνεται, η πρωθυπουργός Theresa May δίνει την «λύση» στο πρόβλημα, αποκαλύπτοντας σχέδια για την πρόληψη χιλιάδων θανάτων από καρκίνο με την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά την κα May, «η ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων γρήγορα και με υψηλότερο βαθμό ακρίβειας από ό,τι είναι δυνατό από τους ανθρώπους ανοίγει έναν εντελώς νέο τομέα ιατρικής έρευνας και μας δίνει ένα νέο όπλο στο οπλοστάσιό μας για την καταπολέμηση των ασθενειών».

Σύμφωνα με τα σχέδια, τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι θα διαγνωσθούν κάθε χρόνο σε πρώιμο στάδιο καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του πνεύμονα ή του εντέρου. Έτσι, εκτιμάται ότι θα σημειωθούν περίπου 22.000 λιγότεροι θάνατοι από τη νόσο έως το 2033.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε όλες τις πτυχές της υγειονομικής περίθαλψης – όχι μόνο στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, αλλά και στην ικανότητα να ανακαλυφθούν νέα φάρμακα και να διασφαλίσουν ότι θα δοθούν στους σωστούς ασθενείς», σημείωσε η Jackie Hunter, γενικός διευθυντής του BenevolentBio.

Με αφορμή λοιπόν τα προβλήματα και τις φερόμενες ως «ανίατες», όπως τις ονομάζουν, ασθένειες, φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη σε εθνικά συστήματα υγέιας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu