Η Σικελία πρωταγωνιστεί στην «βιώσιμη κινητικότητα»

Η Nissan και η Sibeg, ο εμφιαλωτής προϊόντων της εταιρείας Coca-Cola στη Σικελία, επιταχύνουν το ρυθμό της βιώσιμης κινητικότητας στο ιταλικό νησί. Οι δύο εταιρείες έχουν συνάψει συμφωνία για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οικοσυστήματος, που αποτελείται από οχήματα και συναφείς υποδομές.

Η συμφωνία των Nissan και Sibeg σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης φάσης του «Πράσινου Προγράμματος Κινητικότητας», το οποίο περιλαμβάνει 110 νέα 100% ηλεκτροκίνητα LEAF της Nissan, που προορίζονται για τις ανάγκες μετακίνησης των αντιπροσώπων πωλήσεων της Sibeg, καθώς και οκτώ νέους σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Για τη Nissan, το νέο οικοσύστημα είναι μια απτή απόδειξη του Nissan Intelligent Mobility, της στρατηγικής της εταιρείας για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Η Sibeg έχει συνεργαστεί με την ALD Automotive που της παρέχει όλες τις διοικητικές και διαχειριστικές υπηρεσίες για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, μέσω του προγράμματος μίσθωσης E-go Long-Term Rental. Χάρη στη στρατηγική συνεργασία της με τον ενεργειακό κολοσσό Enel X, η ALD Automotive προσφέρει ολοκληρωμένες αυτοκινητικές υπηρεσίες, με γνώμονα την εξάπλωση της βιώσιμης κινητικότητας.

Μέσω της συνεργασίας με τη Nissan, η Sibeg έχει επεκτείνει το δίκτυο υποδομών της σε όλο το νησί, το οποίο τώρα αριθμεί συνολικά 68 σταθμούς φόρτισης. Οι οκτώ νέοι ταχύ-φορτιστές, οι οποίοι επιτρέπουν στον στόλο των αυτοκίνητων να επαναφορτίζεται από το μηδέν στο 80% σε 40 με 60 λεπτά*, έρχονται να προσθέτουν στα προηγούμενα 60 σημεία φόρτισης που εγκατέστησε η Sibeg σε συνεργασία με την Enel. Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά από τα υπάρχοντα 60 σημεία είναι ταχείας φόρτισης, δίνοντας έτσι μια νέα “ώθηση” στην ηλεκτροκίνηση, σε εταιρικό και τοπικό επίπεδο.

Η αυξανόμενη υποδομή για EVs (ηλεκτροκίνητα οχήματα) στην Ιταλία, θα συμβάλει στην επέκταση της αγοράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Το 2017, σημειώθηκε αύξηση κατά 135% στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στη Σικελία, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εν μέρει χάρη στις βελτιώσεις του δικτύου επαναφόρτισης. Στην πραγματικότητα, όταν ξεκίνησε το έργο το 2015, στη Σικελία, μόνο τρεις σταθμοί φόρτισης είχαν εγκατασταθεί.

(caranddriver)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu