Πρώτο θέμα σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν χθες το βράδυ η Ελλάδα, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.
BBC, CNN, Le Monde, Deutsche Welle, Guardian και πληθώρα διεθνών πρακτορείων γράφουν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα.
Δίνουν βάση ιδιαίτερα στο ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που προχωρά σε τέτοιου είδους…αλλαγές!
«Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος νόμος “θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα”», μεταδίδει το CNN.
«Όμως η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με τη σφοδρή αντίσταση να ηγείται της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», προσθέτει.
«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων», είναι το κεντρικό θέμα στον Guardian μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ και άλλα διεθνή μέσα φαίνεται να έχουν ρίξει όλα τους τα φώτα στην Ελλάδα και το ιστορικό αυτό βήμα.
Είχαν προηγηθεί νωρίτερα την Πέμπτη ανάλογες αναφορές και από τους New York Times.
Russia Today και Ria Novosti, από πλευράς της ομόδοξης Ρωσίας, έκαναν επίσης έκτακτες αναφορές χθες τη νύχτα για τις…εξελίξεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σπάνια επίσκεψη Σοϊγκού στο Ιράκ, video