• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Εθνική Δεξιά προειδοποιεί για το τέλος του δυτικού πολιτισμού – Η Ευρώπη ακούει;

Η Εθνική Δεξιά προειδοποιεί για το τέλος του δυτικού πολιτισμού – Η Ευρώπη ακούει;

Στα πλαίσια της κοινής λογικής κινούνται οι φωνές από τους εκπροσώπους της Εθνικής Δεξιάς σε Ευρώπη και Αμερική όσο αφορά τους κινδύνους από το μεταναστευτικό.
Του Άρη Δημόπουλου

Σειρά είχε ο Ντόναλντ Τραμπ να προειδοποιήσει τον Δυτικό κόσμο για τις ζοφερές συνέπειες που ήδη βιώνει μεγάλο μέρος της Ευρώπης από την…«ξαφνική» μεταναστευτική κρίση των τελευταίων ετών.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις κατ’ιδίαν συνομιλίες που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες για το μεταναστευτικό, προειδοποιώντας τους για τις ραγδαίες αλλαγές που έρχονται στη γηραιά ήπειρο.

Μάλιστα ο ίδιος είχε θίξει το θέμα της αλλοίωσης του «πολιτισμού της Ευρώπης», αναφερόμενος προφανώς στις ορδές μουσουλμάνων που κατακλύζουν τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο.

Τι σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, που για πολλούς οπαδούς της…πολιτικής ορθότητας χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνος, οπισθοδρομικός, ακόμη και ακροδεξιός»:

«Είπα ότι οι μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη είναι μία καταστροφή. Καταστρέφετε την Ευρώπη, καταστρέφετε τον πολιτισμό της Ευρώπης.

Το έγκλημα είναι επάνω στις περιοχές αυτές. Και καλύτερα να κάνεις κάτι. Τους είπα: Κοιτάξτε όχι τι σας λέω εγώ. Απλά κοιτάξτε τους αριθμούς. Οι αριθμοί μιλούν. Ο πολιτισμός αλλάζει ταχύτατα. Και το ποσοστό εγκληματικότητας αλλάζει πολύ γρήγορα. Καλύτερα να κάνεις κάτι. Τους είπα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και η Ευρώπη, έχουν πλημμυρίσει με μετανάστες με χαμηλή ειδίκευση τις τελευταίες δεκαετίες.

Μόνο την τελευταία 10ετία οι ΗΠΑ δέχθηκαν περισσότερους από δέκα εκατομμύρια νόμιμους μετανάστες στη χώρα, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό».

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ πρόσθεσε πως ούτε μία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει επωφεληθεί από την μαζική μετανάστευση. Το αντίθετο μάλιστα:

Το κύριο επιχείρημα του Τραμπ είναι το εξής απολύτως λογικό:

Δεν γίνεται μία χώρα ή μία ομάδα κρατών να δέχεται μαζικά τόσους πολλούς μετανάστες εξαθλιωμένους, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα δεν έχει καν εξακριβωθεί αν πράγματι πρόκειται για “πρόσφυγες πολέμου”.

Μοιραία η κοινωνική ένταξη των πληθυσμών αυτών θα ρίξει προοδευτικά το βιοτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εκάστοτε χώρας, μαζί με μία σειρά από άλλες δυσάρεστες συνέπειες. 

Το πρόβλημα μάλιστα διογκώνεται όταν χώρες με σχεδόν κανένα συγκροτημένο σχέδιο στο μεταναστευτικό (βλ.Ελλάδα) δέχονται παράλογα μεγάλους πληθυσμούς συγκριτικά με το μέγεθός τους.