• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Εθνική Δεξιά κάνει την έκπληξη στην Ουγγαρία: Ποιο το νέο μέτρο-«γροθιά» στη Νέα Τάξη

Η Εθνική Δεξιά κάνει την έκπληξη στην Ουγγαρία: Ποιο το νέο μέτρο-«γροθιά» στη Νέα Τάξη

Ο ισχυρός δεξιός πρωθυπουργός της ευρωπαϊκής χώρας έχει βαλθεί να διώξει από την Ουγγαρία πολλά...«νεοταξίτικα προγράμματα».
Του Άρη Δημόπουλου

Ένα εξ αυτών αφορά και τις λεγόμενες «σπουδές φύλου», οι οποίες χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωσης προς εκπαιδευτικά ιδρύματα κρατών-μελών.

Τα ακαδημαϊκά αυτά προγράμματα προβλέπουν την μάθηση πολλών νέων (Ούγγρων ή ξένων) για τις «επιλογές» που έχουν στο φύλο τους.

Εν ολίγοις η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν διακόπτει τις εν λόγω σπουδές καθώς όπως λέει «είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να διδάσκονται οι νέοι κάποια άλλη επιλογή».

Πρόκειται για άλλο ένα επιτυχές «χτύπημα» της Εθνικής Δεξιάς σε μία από τις θεμελιώδεις «μεταρρυθμίσεις» που επιβάλλει η Νέα Τάξη στις δυτικές κοινωνίες, διδάσκοντας στα παιδιά ηλικίας ακόμη δημοτικού πως έχουν και άλλες…επιλογές στον σεξουαλικό τους προσδιορισμό. 

Η ενέργεια αυτή έρχεται μόλις μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση Όρμπαν για τον πλήρη διωγμό του Ιδρύματος Τζόρτζ Σόρος (και όσων ΜΚΟ συνεργάζονταν μαζί του), κάτι που είχε προαναγγελθεί ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Βλέπουμε πως πρωτίστως η δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας φροντίζει να διώξει τις όποιες «κερκόπορτες» εντός των τειχών και έπειτα να συνεχίσει δυναμικά με μεταρρυθμίσεις αμιγώς αντινεοταξικές. 

Μένει να δούμε τι θα επακολουθήσει, αν και η διάθεση του συντηρητικού πρωθυπουργού Β.Όρμπαν στην Ουγγαρία μόνο για ένα μέτρο-«πυροτέχνημα» δεν προσιδιάζει.