Η Ελλάδα «προχωράει» – Ξεκίνησε η εκπαίδευση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες κάποτε θα έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Από ότι φαίνεται…προοδεύουμε με γρήγορους ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, σύντομα η Ελλάδα θα εισέλθει για τα καλά στην Νέα Εποχή.

Γενικά, όταν ακούμε για τις..πράσινες τεχνολογίες, στο μυαλό μας έρχονται εικόνες από την μακρινή Αμερική του Ομπάμα, ο οποίος κατάφερε να καταστρέψει την Οικονομία της χώρας του για λόγους…οικολογικούς, αφού ανάγκασε εταιρίες-κολοσσούς να φύγουν από τις ΗΠΑ γιατί μόλυναν λέει το περιβάλλον.

Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει για τις ΗΠΑ, αφού στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δεν ακολουθεί…πράσινη πολιτική. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Οικονομία δεν κινδυνεύει από τις πράσινες τεχνολογίες, αφού έχει ελάχιστες βιομηχανίες.

Διευκρίνηση

Για την Ελλάδα που δεν έχει βαριά βιομηχανία, δεν είναι άσχημο το ενδεχόμενο να «βγάλει» κάποια χρήματα από τις λεγόμενες πράσινες τεχνολογίες (το τυράκι), αλλά θέλουμε να ρισκάρουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική του Ομπάμα η οποία σίγουρα κρύβει κινδύνους (η φάκα);

Πιο αναλυτικά: Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) διοργανώνει εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με θέμα «Green Skills-Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Graeuducation», σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ερευνητικό Ινστιτούτο/Forschungsinstitut für innovative Arbeitsgestaltuhg und Pravention (FIAP e.V.), το Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν ΕΠΕ/ Wissenchaftspark Gmbh και το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μύνστερ/ Handwerkskammer Munster-HBZ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Ιουνίου, ώρα 10.30-15.00, σε αίθουσα της ΧΑΝΘ (Ν. Γερμανού 1-Πλατεία ΧΑΝΘ Τ.Κ. 54621), με τη συμμετοχή περίπου 60 νέων, ηλικίας 16-18 ετών, και στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, ώρα 10.00-13.30, στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «SPORTS VILLAGE Athitaki» στο Γραμματικό Αττικής, με τη συμμετοχή περίπου 100 νέων, ηλικίας 14-16 ετών, που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση την περίοδο εκείνη.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των νέων στις πράσινες τεχνολογίες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu