• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αποκλειστική αποκάλυψη του el.gr «ΘΕΜΑ» σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και πασίγνωστη εφημερίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η αποκλειστική αποκάλυψη του el.gr «ΘΕΜΑ» σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και πασίγνωστη εφημερίδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πάντα πρώτοι στις σημαντικές παγκόσμιες εξελίξεις... Το ΒΙΝΤΕΟ της δικαίωσης Λιακόπουλου από το 2001!

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πρώτο το el.gr, μετέδωσε, στην Ελλάδα, την είδηση που αφορούσε την ανακοίνωση ερευνητών του φηµισµένου βρετανικού Πανεπιστηµίου Bath ότι κατάφεραν να δηµιουργήσουν συνθετικό µπέικον εργαστηρίου.

Γράφαμε στις 28.3.2019:

Το βρετανικό BBC λοιπόν μεταδίδει για επιστήμονες του Πανεπιστημίου «Bath», οι οποίοι αναπτύσσουν ζωϊκά κύτταρα σε φύλλα χλόης, έτσι ώστε αργότερα οι κρεατοφάγοι να τρώνε μπέικον εργαστηρίου, χωρίς να «σφαγιάζονται  ζώα», όπως απαιτούν οι βίγκαν.

Θυμηθείτε: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτά θα προσφέρουν σε όσους δεχτούν το «χάραγμα»; – Το BBC δίνει κάθε λεπτομέρεια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η είδηση έγινε θέμα αργότερα και στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (31.3.2018, αλλά και χθες, όπως θα δείτε στο τέλος του άρθρου, και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Η βιοµηχανία παραγωγής τεχνητού κρέατος ετοιμάζεται να κάνει δυναμικά την εµφάνισή της στην αγορά και ο Λιακόπουλος δικαιώνεται για όλα όσα προειδοποιούσε σε σχέση με το μενού που ετοιμάζουν για να «ταΐζουν» τους ανθρώπους.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα:

«Έχουν προηγηθεί πετυχηµένες προσπάθειες δηµιουργίας τεχνητού κρέατος σε διάφορες µορφές, αλλά δεδοµένης της υψηλής δηµοφιλίας του µπέικον η εξέλιξη αυτή ανοίγει, σύµφωνα µε πολλούς ειδικούς, τον δρόµο στην υπό ανάπτυξη βιοµηχανία παραγωγής τεχνητού κρέατος για να κάνει την εµφάνισή της στην αγορά».

Όπως μας λένε η εκτροφή ζώων επιβαρύνει το περιβάλλον. Ενώ υπάρχει και το παγκόσμιο κίνημα «vegan» που διαμαρτύρεται για την θανάτωσή τους.

Συνεχίζει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ:

Πολλές ερευνητικές οµάδες ρίχτηκαν στη µάχη της ανάπτυξης νέων, πιο αποδοτικών µεθόδων δηµιουργίας τεχνητού κρέατος, ενώ ταυτόχρονα αρκετές εταιρείες παραγωγής τεχνητού κρέατος έκαναν την εµφάνισή τους σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η πιο γνωστή εξ αυτών είναι η Memphis Meats, στην οποία έχουν επενδύσει κεφάλαια µεγιστάνες όπως ο Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), ο Ρίτσαρντ Μπράνσον (Virgin) και ο Τζακ Γουέλς (General Motors).

Οι εταιρείες αυτές υποστηρίζουν ότι έχουν δηµιουργήσει µια γκάµα από προϊόντα τεχνητού κρέατος που ξεκινά από τις κοτοµπουκιές και τα λουκάνικα και φτάνει µέχρι και το φουά γκρα! Κάποιες από αυτές τις εταιρείες δηλώνουν έτοιµες να ρίξουν στην αγορά τα προϊόντα τους αµέσως, αν φυσικά οι αρµόδιες επιτροπές και οργανισµοί ελέγχου τροφίµων το επιτρέψουν.

Το el.gr σας κρατούσε ενήμερους για όλες αυτές τις εξελίξεις.

Το «κερασάκι» στην τούρτα της δικαίωσής μας μας είναι το παρακάτω ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα την αποκάλυψη του el.gr σε σχέση με το πανεπιστήμιο Bath.

Σε αυτό γίνεται λόγος για το «κρέας του μέλλοντος, το οποίο θα είναι η μοναδική βιώσιμη διατροφική λύση».

«Κρέας που δεν θα είναι κρέας αλλά θα έχει παρασκευαστεί στο εργαστήριο. Θα είναι κρεατοειδές κρέας, φτιαγμένο από τα βλαστοκύτταρα των ζώων. Τέρμα στην θανάτωση των ζώων τέρμα στα σφαγεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ, και φυσικά τέρμα στην κτηνοτροφία (διαβάστε ΕΔΩ).

«Στο πανεπιστήμιο του Bath κατάφεραν να αναπτύξουν κρέας πάνω σε χλόη» συνεχίζει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, με θέμα την είδηση που πρώτο το el.gr έδωσε στους Έλληνες πολίτες.

Δείτε λοιπόν και θυμηθείτε ξανά ΕΔΩ το άρθρο μας και τι έλεγε ο Λιακόπουλος από το 2001:

ΦΩΤΟ: pexels.com