• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αλήθεια που δεν είπε η Γκρέτα – Το ΒΙΝΤΕΟ του el.gr που βάζει τα πράγματα στην θέση τους

Η αλήθεια που δεν είπε η Γκρέτα – Το ΒΙΝΤΕΟ του el.gr που βάζει τα πράγματα στην θέση τους

Μια ομιλία που αφυπνίζει από τα ψέματα...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ προβάλλεται καθημερινά ως «πρότυπο», προκειμένου να πειστεί η νεολαία πως ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και γι’ αυτό πρέπει να πληρώνουμε «πράσινους φόρους» και να αποδεχτούμε στο μέλλον μία «παγκόσμια κυβέρνηση» που θα «σώσει» το περιβάλλον που… «καταστρέφεται» κτλ. κτλ. κτλ.

Πείθονται όλοι οι νέοι;

Όχι όλοι!

Η Marla από το Cottbus της Γερμανίας αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές.

Η ομιλία, την οποία μετέφρασε για εσάς από το Γερμανικά το el.gr, έλαβε χώρα στις 21 Αυγούστου 2019, στο Luckau του Βρανδεμβούργου.

Είναι και αυτή γραμμένη αλλά η Μάρλα παραθέτει τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς να υποκρίνεται «θυμό» και «οργή», όπως είδαμε προσφάτως.

Καταμαρτυρεί πως οι φίλες της φοβούνται να κατέβουν στην πόλη, μήπως παρενοχληθούν σεξουαλικά από παράνομους μετανάστες ή πάθουν τίποτα χειρότερο.

Αναφέρει πως οι νέες της Γερμανίας δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε στο σχολείο.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε ελεύθερα στην ίδια μας την πατρίδα», τονίζει.

«Πολλοί ενήλικες λένε ότι εμείς οι νέοι θα πρέπει να διαμορφώσουμε την δική μας άποψη, αλλά όταν τελικά έχουμε άποψη, σχεδόν κανείς δεν μας ακούει, αν αυτή η άποψη δεν είναι “ορθή”, τουτέστιν αν η άποψή μας δεν συμφωνεί με την Αριστερά και δεν συμμορφώνεται με την γραμμή ‘Fridays-For-Future’  (οι «μαθητικές κινητοποιήσεις, της μόδας, για το κλίμα»). Θέλω ακόμα περισσότεροι νέοι να ξεσηκωθούν και να παλέψουν για την πατρίδα τους. Δεν μισεί κάποιος τους αλλοδαπούς, επειδή υπερασπίζεται τον χώρο του. Αγαπώ την χώρα μου και θέλω να ζήσω με ασφάλεια σε αυτήν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε την ομιλία και τα σχόλια δικά σας:

ΦΩΤΟ pexels