«Απειλή για το έθνος» αποτελεί τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της Αιγύπτου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αιγύπτου,
όπως αναφέρει σε χθεσινό της άρθρο και η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ», με αφορμή τα στατιστικά στοιχεία που φέρνουν την Αίγυπτο να ξεπερνά – ενδεχομένως αυτήν την εβδομάδα – το «φράγμα» των εκατό εκατομμυρίων κατοίκων.
Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αιγύπτου χαρακτήρισε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση» της χώρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Μουστάφα Μαντμπούλι, παρουσία πολλών Υπουργών, για να συζητηθεί ακριβώς αυτό το θέμα της ολοένα και μεγαλύτερης αύξησης του πληθυσμού της Αιγύπτου.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για τον έλεγχο των γεννήσεων, περιορίζοντας τις επιδοτήσεις μόνον για τα δύο νεογέννητα παιδιά των οικογενειών, ζητώντας παράλληλα από τους αρμόδιους Υπουργούς να προτείνουν και νέα μέτρα.
Να σημειωθεί ότι το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου, ο πληθυσμός της χώρας έφθασε τις 99.980.000 περίπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στον αριθμό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται οι Αιγύπτιοι που ζουν στο εξωτερικό, και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 9 εκατομμύρια άτομα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι – όπως και πάλι αναφέρει η «Αλ Αχράμ» – ήδη από το 2017, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει την ραγδαία αυτή πληθυσμιακή ανάπτυξη της χώρας ως «καταστροφή» που απειλεί τα εθνικά αναπτυξιακά σχέδια και απαιτεί άμεση προσοχή, συγκρίνοντας μάλιστα την ανάγκη καταπολέμησής της τόσο σημαντική όσο είναι και η ανάγκη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το σημερινό ποσοστό αύξησης του πληθυσμού αποτελεί απειλή για το έθνος και περιορίζει την πρόοδο της Αιγύπτου», γράφει η ίδια εφημερίδα.
Του Νίκου Κάτσικα ΑΜΕ ΜΠΕ
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έπεσαν στην αγκαλιά του Ρονάλντο για φωτογραφίες – Έφτασε τα 960 γκολ! ΒΙΝΤΕΟ
- Στο Νταβός η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Χαβιέρ Μιλέι από Νταβός: “Η Αμερική θα είναι ο φάρος που θα φωτίσει ξανά όλη τη Δύση”
- Τι δήλωσε ο Γεραπετρίτης για το αν θα συμμετάσχει η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα σχολεία σήμερα στη δημοτική ενότητα Λαχανά του δήμου Λαγκαδά
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες λέει πως διεξάγει διάλογο «χωρίς κανέναν φόβο» με τις ΗΠΑ
- Δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα
- Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Δεν πηγαίνει καθόλου στο Davos ο Μητσοτάκης
Κύρια Θέματα









