Ένα μεγάλο όραμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ φτάνει πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.
Αφορά τις «μετακινήσεις του μέλλοντος» ανάμεσα στις «πόλεις του μέλλοντος», όπου οι άνθρωποι θα ζουν και θα μετακινούνται σε «έξυπνες κάψουλες».
Ο λόγος για το «Hyperloop», μία μέθοδο κατά την οποία θα συντελείται η αστραπιαία μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κάψουλες, με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1.200χλμ/ώρα!
Την πρόταση αυτή την είχε κοινοποιήσει για πρώτη φορά ο ιδρυτής της SpaceX το 2013, αλλά μία σειρά από εμπόδια δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου.
Ωστόσο σήμερα η εταιρεία «Virgin Hyperloop» φιλοδοξεί πως μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρώσει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα μεταφοράς «Hyperloop».
Η νέα τεχνολογία πρόωσης έχει ήδη παρουσιαστεί και δοκιμαστεί, με παραπάνω από 400 μη επανδρωμένες δοκιμές να έχουν συντελεστεί ήδη από το περασμένο φθινόπωρο:
Λίγο πριν παρέλθει το 2020, η Virgin Hyperloop διεξήγαγε με επιτυχία και την πρώτη επανδρωμένη δοκιμή της, με τη συμμετοχή δύο επιβατών στο Λας Βέγκας και τη Νεβάδα.

«Μπορείς να πας πουδήποτε θες στη Γη! Οπουδήποτε! Θα μπορούσες να πας ακόμη και στην κορυφή του Έβερεστ. Δεν υπάρχει μέρος που να μην μπορείς να πας!», μας υποσχόταν μερικά χρόνια πριν ο Έλον Μασκ:
Το 2017, μιλώντας στο Reuters και το BBC, ο ίδιος εξήγησε ότι σκοπεύει να αναπροσαρμόσει τη Space X, έτσι ώστε να εστιασθεί σε μόνο έναν τύπο σκάφους, το οποίο θα κάνει τα πάντα, από πλανητικά έως διαπλανητικά ταξίδια.
«Το σκάφος θα μεταφέρει ανθρώπους γρήγορα από τη μία πόλη της Γης στην άλλη, αλλά, επίσης, θα μπορεί να τους πάει στον Άρη».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ – Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις
- Ο αγιατολάχ του Ιράν εύχεται για τα… Χριστούγεννα
- Ο πρίγκιπας Λούις έκλεψε την παράσταση…και την σοκολάτα από τον Ουίλιαμ σε viral βίντεο
- Ανείπωτη τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο αγοράκι από πυρκαγιά σε σπίτι
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για την απάτη – μαμούθ σε βάρος της 70χρονης
- Τα drones-«καμικάζι» στο μέτωπο δεν… συγχωρούν, vid
- Ο Πούτιν είπε κάτι τρομερό για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- O ρόλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην εποχή της ψηφιακής μάθησης
- Το «όνειρο» του Μασκ: «AI και ρομπότ θα σας παρέχουν υγειονομική περίθαλψη»
- Μεξικό: Δολοφονία στελέχους του καρτέλ Σιναλόα – Τον είχαν επικηρύξει οι αμερικανικές αρχές για 4 εκατ. δολάρια
Κύρια Θέματα









