Στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει καραντίνα τριών εβδομάδων (ο υπουργός Υγείας Κικίλιας έκανε λόγο χθες για έναν μήνα) που ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.
Η απόφαση φέρεται να ελήφθη χθες κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι όπως και στην προηγούμενη φάση, πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα… χρειάζονται.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε, όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται». Έτσι ο χάρτης της χώρας θα βαφτεί όλος γκρι με το μοντέλο της Θεσσαλονίκης να ισχύει πλέον για όλες τις περιφέρειες.
Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να πείσει πως η κατάσταση είναι κρίσιμη δεν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά, με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία, ανοιχτό για τα γυμνάσια
Διευκρινίσεις αναμένονται για τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.
Κυκλοφορία
Από τις 5:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033 ήμε γραπτή βεβαίωση, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της καραντίνας. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, υποτίθεται, θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.
Κλειστό το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια – Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά, τι ισχύει για τα ΙΧ
Επιπλέον, θα ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου (εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop), των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Η εστίαση θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.
Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).
Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.
Στους χώρους λατρείας, οι Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.
ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με αυτόν τον φόβο είναι αναγκασμένος να κινείται προς ώρας ο Τραμπ
- Καστοριά – Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις
- Πώς κατάφερε να τρώει τζάμπα…για δύο ολόκληρα χρόνια! Viral άνεργος Ιάπωνας
- Ό,τι πιο σοκαριστικό έχετε δει: Φορτηγό γλιστράει και σκοτώνει 2 άτομα στη Ρουμανία, vid
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι
- Λιοντάρι τρομάζει πιστούς με εμφάνιση από το πουθενά στην Ινδία, vid
- Κώστας Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κάθαρση θα έρθει με την αποχώρηση του Μητσοτάκη
- Έπος: Σέρβος ταξιτζής μπέρδεψε τον Τσιτσιπά με ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο!









