• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Θα ήταν χάσιμο χρόνου να μίλαγα με τον Τραμπ»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Θα ήταν χάσιμο χρόνου να μίλαγα με τον Τραμπ»

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να μίλαγε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα γιατί δεν θα της έδινε καμία σημασία.

Σε συνέντευξή της στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC Today, της οποίας ήταν σήμερα η φιλοξενούμενη αρχισυντάκτρια, η Γκρέτα είπε ακόμη ότι θεωρεί αστείες τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται και ότι ελπίζει να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή.

Ερωτηθείσα τί θα έλεγε στον Τραμπ αν του μίλαγε, η 16χρονη απάντησε: “Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα έλεγα τίποτα γιατί προφανώς δεν ακούει τους επιστήμονες και τους ειδικούς, επομένως γιατί να ακούσει εμένα; Ετσι πιθανόν δεν θα έλεγα τίποτα, θα ήταν χάσιμο χρόνου”.

Ο Τραμπ αμφισβητεί την επιστήμη του κλίματος και αποσύρει την χώρα του από την Συμφωνία του Παρισιού για την υπερθέρμανση του πλανήτη του 2015.

Μέσα στον μήνα ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου χαρακτήρισε “κακομαθημένο” την Γκρέτα, ενώ ο Τραμπ έχει γράψει στο Twitter ότι η έφηβη χρειάζεται να κάνει διαχείριση θυμού.

“Αυτές οι επιθέσεις είναι απλώς αστείες γιατί προφανώς δεν σημαίνουν τίποτα. Φαντάζομαι, φυσικά και σημαίνουν κάτι–φοβούνται τους νέους ανθρώπους που φέρνουν αλλαγές, τις οποίες δεν επιθυμούν–αλλά αυτό είναι απλώς η απόδειξη ότι πράγματι κάνουμε κάτι και ότι μας βλέπουν σαν κάποιο είδος απειλής”.

Η Τούνμπεργκ βρέθηκε στο κέντρο της δημοσιότητας όταν ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών τον ακτιβισμό για το κλίμα απέχοντας από τα σχολικά της μαθήματα κάθε Παρασκευή για να διαδηλώνει έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο.

Οι διαδηλώσεις ενέπνευσαν εκατομμύρια νέους να αναλάβουν δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

(φωτο:pexels)